Srpski košarkaš se povredio, bio na ušivanju u bolnici i vratio se na meč da vodi Srbiju do pobede!

Vasilije Vučetić je pokazao neverovatnu snagu i želju da pomogne saigračima uprkos tome što je zaradio posekotinu zbog koje je morao da bude hospitalizovan

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veliku i važnu pobedu na Evropskom prvenstvu protiv Španije, a epitet junaka utakmice poneo je talentovani Vasilije Vučetić, koji je pokazao neverovatnu snagu i želju da pomogne saigračima uprkos tome što je bio u bolnici.

Mladi Vučetić je na početku meča zadobio udarac po licu u jednom duelu i zaradio posekotinu usne zbog čega je istog trenutka morao da bude prebačen u bolnicu na ušivanje. Tamo mu je povreda sanirana sa šest šavova, a on je pokazao koliko veliko srce ima, kada je svestan činjenice da je jedini klasični centar u našem timu, zatražio da se što pre vrati u dvoranu kako bi mogao da nastavi meč.

Stigao je taman posle početka drugog poluvremena i do kraja meča ubacio još sedam poena i imao isto toliko skokova čime je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf srpske reprezentacije.

- Vasa je pokazao ogromnu hrabrost i privrženost timu. Kad je izašao iz igre i otišao u bolnicu, bili smo u mislima sa njim i silno motivisani da odigramo što bolje. Iako je naš jedini centar, uspeli smo i bez njega u prvom poluvremenu da dominiramo u skoku, što samo pokazuje koliko smo želeli pobedu. Silno nas je obradovao i ohrabrio kad se vratio i insistirao da se vrati u igru - rekao je selektor juniora Aleksandar Bućan.

Nažalost, Srbija će ipak morati da nastavi takmičenje sa samo 11 igrača u timu, jer je Vuk Karadžić iščašio rame u prethodnom duelu protiv Crne Gore i vratio se u Beograd na rehabilitaciju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)