Srbija ostala bez šansi za polufinale!

Drugi uzastopni poraz rukometaša na planetarnoj smotri u Brazilu i definitivno je okončao nadu da mogu da se domognu četiri najbolje selekcije na svetu, a sad im predstoji borba za peto mesto

Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku i definitivno je ostala bez šansi za plasman u polufinale Svetskog prvenstva, pošto su posle poraza od Hrvatske izgubili i od Španije 2:0 u periodima, pa će se tako boriti za peto mesto.

Našim igračima su za plasman među četiri najbolje bili potrebni trijumfi u preostala dva susreta u glavnoj fazi turnira, ali su već na prvom poklekli, tako da će susret u poslednjem kolu protiv Katara biti bez rezultatskog značaja.

Prvi period je protekao u pravoj seriji golova za dva poena koji su, začinjeni dobrim odbranama golmana, dovodili jednu ili drugu ekipu najčešće do minimalne prednosti ili izjednačenja. Tako je bilo sve do pred sam kraj, kada je jedno loše dodavanje Srbije "odvelo" u sledećem napadu "Furiju" na +4 i time praktično definisalo pobednika prvog perioda.

U drugom, sve je izgledalo kao preslikano, sem činjenice da je u toj atraktivnoj rovovskoj borbi Srbija "proklizala" i praktično par minuta pred kraj omogućiila Špancima da dođu do osetnije prednosti.

Mesto u polufinalu su obezbedile selekcije Hrvatske, Danske i domaćina Brazila dok se za poslednju poziciju u polufinalu bore rukometaši Španije i Katara, a poraženi iz tog susreta će igrati protiv naše selekcije u meču za peto mesto. Taj duel će se igrati u oko 2 časa iza ponoći, a moći će da se prati uživo putem "lajv strima".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)