Finale Mundijala sudi arbitar koji je dosudio sumnjiv penal za Špance!

Nikola Ricoli je do sada dva puta tokom ovog Svetskog prvenstva delio pravdu Argentincima, ali je najviše upamćen po dosuđivanju najstrože kazne posle padanja Dijega Košte u šesnaestercu Holandije

Čast da deli pravdu u finalu Svetskog prvenstva između Nemačke i Argentine pripala je italijanskom arbitru Nikoli Ricoliju, saopštila je FIFA.

Direktor sudijske organizacije Masimo Busaka u konsultacijama sa rukovodstvom Međunarodne fudbalske organizacije odlučio je da poverenje ukaže 42-godišnjem Italijanu, a ovaj njihov izbor je pomalo iznenađujući sa obzirom da je na poslednjih nekoliko šampionata važilo neko nepisano pravilo da se menjaju kontinenti sa kojih sudije dolaze da sude u meču u borbi za "Zlatnu boginju".

Takođe, još jedan nepisani kodeks je bio i da arbitar na utakmici ne bude sa istog kontinenta odakle dolazi neka od selekcija koja se nalazi u duelu, osim u slučaju da se sastaju reprezentacije sa istog kontinenta. Zbog toga je javnost do sada najveće šanse za delioca pravde u finalnom meču davala Uzbekistancu Ravšanu Irmatovu, ali očigledno je da su se u sudijskoj komisiji odlučili za evropskog arbitra.

VIŠE O OVOJ VESTI PROČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)