VUJOŠEVIĆ: I Bodiroga je otkazivao reprezentaciji!

Trener crno-belih povodom oštrih reakcija na otkazivanje Novice Veličkovića selektoru Đorđeviću stao u odbranu igrača i podsetio da je i ranije bilo "otkaza"

Potez Novice Veličkovića da otakže nastup za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu zatekao je selektora Aleksandra Đorđevića, a naišao je i na osudu košarkaške javnosti u našoj zemlji.

Nekadašnji Veličkovićev trener, dok je igrao u Partizanu, Duško Vujošević stao je u odbranu igrača

- Smatram da je potrebno po svaku cenu povratiti kult reprezentacije. Kao trener koji je bio selektor i tada bio izložen brojnim otkazima, posebno sam osetljiv na to pitanje. Ne mislim da se ono rešava na način da se multiplikuje težina Novičinog postupka, jer Veličković je čovek koji ima povredu kolena zbog kojeg je sezona skraćena, a mogućnosti ograničene. On je morao da vodi računa da makar neformalno izvesti selektora kako bi ovaj mogao da ima alternativna rešenja - rekao je Vujošević.

Trener crno-belih podsetio je da je i tokom njegovog boravka na klupi selekcije Srbije i Crne Gore imao problema sa otkazima i to najboljih igrača.

- Sećam se kada je meni u to vreme glavni igrač Bodiroga otkazivao reprezentaciju. I još mnogi. Svedoci smo bili prošle godine da se petorica juniora iz istog kluba nisu odazvala, stavljane su im noge u gips, dobijali uverenje od klupskih lekara da su povređeni. bez ikakve reakcije Saveza - rekao je Vujošević, a prenosi Žurnal.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)