FEDERER: Nisam igrao svoj najbolji tenis!

Švajcarac nije uspeo da osvojio osmu titulu na Vimbldonu, a ukupno 18. na Gren slem turnrima

Foto: Tanjug/AP

Švajcarac Rodžer Federer pokazao je da je još spreman da igra na vrhunskom nivou, ali je u finalu Vimbldona titulu ipak osvojio Novak Đoković.

Osvajač čak 17 Gren slem titula bio je razočaran nakon poraza, a ovaj meč nije želeo da poredi sa finalima protiv Marija i Rodika kada je osvajao pehar.

- Sa Rodikom je bilo više takmičenje u serviranju. Sa Marijem sam igrao bez krova, pa sa krovom, bilo je mnogo pritiska na tom meču. On je potpuno drugačiji igrač od Novaka, neuporedivi su. Mislim da je ovo bio dobar meč. Mislim da je imao sve elemente koje navijači žele. Promena momentuma u prvom setu, njegov povratak u drugom, izjednačen treći, svi preokreti u četvrtom i drama u petom. Kada tako pogledam, mislim da je bio interesantan meč. Mislim da je i nivo tenisa bio dobar. Mislim da nisam odigrao apsolutno najbolje što mogu jer nisam napravio brejk tri seta. To je za mene bilo razočaravajuće. Ali Novak je odigrao dobro u tim delu, dobro je servirao i nije imao padove. Meč je bio sjajan i uživao sam što sam bio deo istog - rekao je Federer.

Švajcarac je prokomentarisao samo nekoliko minuta posle poraza, o čemu svedoči i suza koju je pustio, a da ga je podrška sa tribina "vratila u život".

- Pre svega, lepo je biti u finalu Vimbldona. Bilo da ste pobedili ili izgubili, uvek je poseban osećaj i nešto čega ćete se sećati, još više ako je meč bio dramatičan kao ovaj. To me je i najviše pogodilo, da budem iskren. Razočaran sam jer je meč prošao veoma brzo. Bio sam tužan nekoliko minuta, ali i veoma srećan kada sam video porodicu i ovacije publike. To me je podiglo i zbog toga se osećam bolje. Brzo sam preboleo poraz. Ali definitivno sam bio veoma tužan da napustim taj teren bez titule - rekao je Rodžer na konferenciji za novinare.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)