BEKER: Čast mi je što sarađujem s Novakom!

Proslavljeni Nemac, trener našeg igrača, rekao je vrlo lako raditi sa igračem kakav je novi šampion Vimbldona

Trener srpskog tenisera Novaka Đokovića Boris Beker rekao je posle velike pobede našeg igrača u finalu Vumbldona da uživa u saradnji sa "neverovatnim takmičarem kakav je Novak".

Na pitanje šta se desilo u četvrtom setu s Novakom, koji je imao vođstvo 5:2 i prokockao meč lopte, Beker kaže da je Federer u tim momentima zaigrao na sve ili ništa.

- Ne možete da kažete da je Novak tada igrao loše. Mislim da je Rodžer krenuo na sve ili ništa, pogađao je i nije se plašio. Kao što je i Novak rekao, Federer  s razlogom ima toliki broj GS titula. Ne plaši se ni kad je pod pritiskom i zbog toga je toliko teško protiv njega - rekao je Beker, a potom je upitan o dosadašnjem iskustvu rada sa Novakom:

- Sjajno je. Baš dosta uživam. Sa Novakom je jako lako raditi jer je veoma motivisan, želi da radi svaki dan. Igra da bi pobedio, nije zadovoljan polufinalima i finalima i velika je čast za mene što sam deo njegovog tima.

- Imao sam dobar osećaj. Mislim da je u finalu Rolan Garosa Novak dobro namučio Nadala. Na ovom turniru nije sve išlo lako, ali se takmičio na pravi način, borio se žestoko i to je na kraju napravilo razliku - rekao je Beker, istakavši da je glava ta koja na kraju pobeđuje.

Na pitanje da li veruje da će Novak osvojiti Rolan Garos, Beker je rekao:

- Apsolutno i ponavljam: nije sramota izgubiti od Nadala. Novak veoma jako kuca na vrata titule Rolan Garosa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)