ZLATNE ZAMENE VAN GALA: Holanđani golovima dvojice rezervista izbegli Brazilce u osmini finala! (FOTO)

Liroj Fer i Memfis Depaj koji su ušli na teren u poslednjih dvadesetak minuta postigli golove za trijumf koji im donosi miran put u osminu finala, jer ih tamo, ukoliko ne bude iznenađenja, neće sačekati Brazil

Holandija je pobedom protiv Čilea 2:0 obezbedila prvo mesto u grupi B i verovatno izbegla susret sa domaćinom u osmini finala Svetskog prvenstva.

Dve izmene Luja van Gala pokazale su se kao pravi potezi, jer su Liroj Fer i Memfis Depaj koji su ušli na teren u poslednjih dvadesetak minuta postigli golove za trijumf koji im donosi miran put u osminu finala, jer ih tamo, ukoliko ne bude iznenađenja, neće sačekati Brazil.

Zasluženo su slavili igrači iz "zemlje klompi i vetrenjača", jer su bili objektivno bolji protivnik u drugom poluvremenu, dok su Čileanci samo u orvih 20 i u poslednjih 10 minuta pokazali želju da postignu pogodak i trijumfuju.

TOK MEČA

Početak utakmice protekao je u znaku nadmetanja na sredini terena, ali već posle desetak minuta Čileanci su preuzeli kontrolu i počeli da pokazuju želju da dođu do gola.

Počeli su ozbijno da prete Silesenu, ali sve do sredine poluvremena nisu uspevali da upute taj završni pas i dođu u priliku za gol. Tada su izveli jednu dobru i uigranu akciju iz kornera koju je šutem pored gola završio Gutijerez.

Tek tada su se trgli malo fudbaleri iz "zemlje klompi i vetrenjača" i zaigrali nešto ofanzivnije. Prvo je Janmat bio najviši u skoku posle kornera, ali nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo, pa je ona otišla pored gola. Zatim je Roben svoj karakterističan prodor, koji je započeo na sredini terena završio dobrim udarcem, ali mu je falil preciznosti.

VIŠE O OVOJ VESTI ČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)