Srbija treća posle prvog dana u Rigi!

Najbolji srpski atletičari biju bitke za plasman u Prvu ligu na EP koje se održava u Rigi

Prvi takmičarski dan na Evropskom prvenstvu Druge grupe u Letoniji, Srbija je okončala na trećem mestu.

PLASMAN posle 21 discipline: Švajcarska 111.5, Bugarska 108, Srbija 106, Letonija 105.5, Hrvatska 89, Slovačka 82.5, Danska 78.5, Austrija 73.

Srbija je maksimalan broj poena dobila u troskoku preko Ivane Španović, muške trke na 400 metara prepone (Emir Bekrić), bacanja kugle (Asmir Kolašinac), bacanja koplja (Tatjana Jelača) i trci na 3.000 metara (Amela Terzić).

Prema rečima selektora Slobodana Popovića glavni konkurent su nam Švajcarska, Letonija i Bugarska, tako da mali zaostatak posle prvog dana ne bi trebalo da zabrinjava, jer se očekuje velika borba i u nedelju.

Srbija je pred poslednju trku dana na 4 puta 400 metara muškarci bila na drugom mestu, ali nas je sedma pozicija pomerila za jedno meso u ukupnom plasmanu.

Odličan nastup u trci na 1500metaera imao je Goran Nava koji je zauzeo drugo mesto.

Amela Terzić pobedila je u trci na 3000 metara, dok je Strahinja Jovančević bio četvrti u skoku udalj!

Dakle, srpski favoriti su dominirali u svojim disciplinama, videćemo dešavanja sutra, a ono što je obeležilo dan između ostalog jeste multi funkcija Ivane Španović.

Nastupila je u troskoku, trci na 100 metara (sjajna treća sa 11,33 sekundi), plus je bila deo štafete 4 puta 100 (trčala prvu deonicu).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Teme