FA kup donosi novi okršaj Liverpula i Junajteda

Na Ostvru strahuju od incidenata na terenu ali i na tribinama

Posle gradskog derbija u trećoj rundi FA kupa, fudbalere Mančester junajteda očekuje još jedan težak ispit u osmini finala najstarijeg klupskog takmičenja na svetu – gostovanje Liverpulu.

Dodatni naboj utakmici dva najtrofejnija engleska kluba daje sukob koji je nastao posle isključenja Luisa Suaresa na poslednjem okršaju ovih rivala. Urugvajac je kažnjen s osam mečeva neigranja zbog vređanja Patrisa Evre na rasnoj osnovi.

Suarez neće odslužiti kaznu do ovog susreta koji je predviđen za 28. ili 29. januar ali mnogi stručnjaci strahuju da bi atmosfera na tom meču, i na terenu i na tribinama, mogla i bez toga da bude opasno usijana. Jedan od onih koji tako misle je i legendarni golman Junajteda Pedi Krirand.

- Ovo je jako težak žreb i poslednja stvar koju su oba kluba želela. Posle svega što se desilo, ko zna šta možemo da očekujemo! Atmosfera neće biti nimalo prijatna. Drag mi je Keni Dalgliš ali nije najbolje reagovao u ovoj situaciji. Odrastao je u Glasgovu i samim tim trebalo bi da zna više o rasnim netrpeljivostima, rekao je Krirand.

U 1/16 finala FA kupa moglo bi da dođe i do dvoboja Čelsija i KPR, ukoliko rendžeri prođu MK Dons nakon ponovljene utakmice. Bio bi to novi susret Antona Ferdidnanda i Džona Terija koji je takođe pod istragom FA zbog rasističkog napada na mlađeg Ferdinanda a taj slučaj završio je i na civilnom sudu.

 

Šesnaestina finala FA kupa:

Brajton ili Vreksam - Njukasl

Sanderlend - Midlzboro

Dag&Red ili Milvol - Sautempton

Hal - Kroli taun

MK Dons iliKPR - Čelsi

VBA - Norič

Blekpul - Šefild Venzdej

Arsenal ili Lids - Aston vila

Stivenidž - Nots Kaunti

Votford - Totenhem

Liverpul - Mančester junajted

Derbi - Stouk

Everton - Fulam

Maklsfild iliBolton - Svonsi

Šefild junajted – Birmingem ili Vulverhempton

Notingem forest ili Lester - Svindon

Telegraf.rs