ŠANSA ZA SRBIJU: Ukrajina odustala od Evrobasketa!

Kako se saznaje čak 16 zemalja je pokazalo interesovanje da bude domaćin završnog turnira, a iz evropske košarkaške organizacije će dozvoliti da dve zemlje budu i kodomaćini, ukoliko zajednički istaknu kandidaturu

Ukrajina je definitivno odustala od domaćinstva Evropskog prvenstva u košarci, ako je za verovati letonskoj košarkaškoj federaciji.

Ovo će biti prilika za Srbiju da se kandiduje da ugosti najbolje evropske selekcije na turniru na kome će se vaditi viza za Olimpijske igre u Brazilu. FIBA Evropa će najaviti novu trku za domaćina, a prijave će prihvatati do 31. jula.

Kako se saznaje čak 16 zemalja je pokazalo interesovanje da bude domaćin završnog turnira, a iz evropske košarkaške organizacije će dozvoliti da dve zemlje budu i kodomaćini, ukoliko zajednički istaknu kandidaturu.

Ukrajinci bi kao kompenzaciju zato što su sada zbog situacije u zemlji morali da odustanu od domaćinstva, trebalo da imaju prednost kada bude bila trka za domaćina 2017. godine.

Inače, na Evrobasketu sledeće godine trebalo bi da dođe do promene u formatu, pa će tako 16 ekipa igrati plej of nakon prve runde, kao na Svetskom kupu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)