Nesuđena penzionerka i devojka koja je smanjila grudi polufinalistkinje RG!

Sada je sigurno! U ženskom finalu imaćemo jednu debitantkinju, jer jedan polufinalni par čine dve teniserke koje nikada pre nisu uspele da dođu ni do plasmana među četiri najbolje na nekom Gren slemu

Poznat je i drugi polufinalni par u ženskoj konkurenciji na Rolan Garosu. Andrea Petković i Simona Halep ukrstiće rekete u borbi za plasman u finale, gde će pobednicu čekati bolja iz duela Šarapova - Bušar.

Andrea Petković je bez mnogo problema savladala 10. nosioca Saru Erani 2:0, koja je u osmini finala izbacila Jelenu Janković, i ostvarila najveći uspeh u karijeri. Nemačka teniserka srpskog porekla je bila bolja od Italijanke u svakom segmentu igre.

Ostvarila je čak 26 vinera, naspram samo 11 Eranijeve, koja nije ličila na onu igračicu iz osmine finala. Takođe fantastičan procenat ubačenog prvog servisa. više od 90%, kao i realizacija istog dala je sigurnost teniserki, koja je do pre samo par meseci razmišljala da ode u preranu penziju, a sada igra svoje prvo polufinale na jednom Gren slemu.

Ista priča kao i u prethodnom četvrtfinalu viđena je i u duelu između Halep i Kuznjecove, a čak je i rezultat po setovima bio isti 6:2, 6:2. Halepova je kao i Petkovićeva uspela da obezbedi svoj prvi plasman među četiri najbolje teniserke na turnirima iz najveće četvorke.

Rumunska igračica koja je pre nego što je postala poznata po rezultatima, bila mnogo poznatija po operaciji smanjivanja grudi, jer su joj smetale pri igri, koristila je mnogo boilje prilike za brejk koje su joj se ukazale i zasluženo slavila.

Tako ćemo sigurno imati jednu debitantkinju u velikim finalima, a možda budu bile i obe, ukoliko Bušar bude uspela da iznenadi trenutno prvog favorita Šarapovu u drugom polufinalnom meču.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)