ČOVIĆ: Nisam nikog udario, hteo sam objašnjenje za Anđusove uvrede!

Predsednik Crvene zvezde održao je vanrednu konferenciju za medije povodom optužbi da je napao novinara Kopernikusa Dejana Anđusa, ali ništa konkretno nije rekao * Ko se s kim pobio, to će drugi da reše, poručio je Čović

- Ko se s kim pobio, to će drugi da reše - na ovaj način je vanrednu konferenciju za medije, povodom optužbi novinara Dejana Anđusa da ga je napao, završio predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović.

Iako se očekivalo puno vatre prvi čovek Crvene zvezde je prilično smirio situaciju u prostorijama "Basketlenda"  rekavši da ni o kakvim detaljima sukoba sa novinarom TV Kopernikus Dejanom Anđusom, neće pričati već da će se tim u narednom periodu baviti nadležni organi.

Čovića nije moglo da isprovocira ni pitanje novinara da li bi prihvatio humanitarni boks meč u Kombank areni sa Dejanom Anđusom, već je odgovorio:

- Šta biste vi odgovorili na to pitanje. Uopšte neću da se bavim time, a vi analizirajte da li biste odgovaralu na pitanja čoveka koji je izneo niz neistina na račun vas i vaše porodice rekao je Čović i nastavio u dahu:

- Izložen sam lažima. Emisija koja je emitovana je iskorišćena za napade na mene i moju porodicu. Nije mi omogućeno da se uključim u emisiju. Zato sam otišao tamo - rekao je Čović i dodao:

- Neću iznositi detalje. Zakon postoji, Sada nije mesto za priču o tome. Nisam nikog udario mene su napadali. Ja hoću da dignem Zvezdu, a mene proziva šta sam osvojio sa njom  - rekao je Čović.

On tvrdi da je napadnut samo on i to verbalno tokom emisije.

- Napao me je tokom emisije, ali i posle. Milan Živadinović je trebalo da prekine emisiju u kojoj se kaže da sam zaposlio 20 ljudi iz porodice. Hteo sam samo objašnjenje za izrečene neistine. Tako pokazujem poštovanje prema novinarskoj profesiji - objasnio je Čović.

ISTORIJA SUKOBA

Napadi kako tvrdi Čović, na njega od strane novinara Anđusa su krenuli od emisije u kojoj je Zvezdin funkcioner rekao da nema reketiranja trenera u fudbalskom klubu.

- Pre toga sam bio najbolji i najveštiji - jadao se Čović.

Čović smatra da je ubrzo krenulo sa lavinom napada na njega, a ja nikada nisam pokazao animozitet prema njemu.

ODLAZAK POSLE EMISIJE

- Kakve veze ima moja porodica sa njegovom pričom - rekao je Čović i odgovorio na pitanje da li je normalno da se u pola noći susreću novinari posle njihovih emisija.

- Dopušteno je da se dođe do novinara, posle emisije, ako ne možete da se uključite u emisiju - iznenadio je prisutne novinare Čović i nastavio odgovorom na pitanje "da li je normalno da se ti susretu dešavaju nasred ulice".

- Na kakvim sam se sve mestima nalazio sa novinarima, ovo je super - odgovorio je.

Čović ne veruje da je Anđus instruisan od strane nekog iz FK da priča protiv njega i njegove porodice, a nekolio puta je ponovio da će se stvri rešiti na sudu.

Imao je i on nekoliko pitanja.

- S obzirom kako nastupa u sopstvenoj emisiji i kakve "informacije" iznosi, ko vam garantuje tu njegovu priču? - rekao je Čović i pozvao navijače koje je Anđus apostrofirao kao svedoke napada da se jave i objasne šta su i ako su nešto videli na lokaciji Grčko - kiparskog centra u Novom Beogradu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)