Anđus za Telegraf: Oči su mu bile krvave, Čović je bio spreman da me ubije! (FOTO) (VIDEO)

- Država mora da reaguje, jer Čović sinoć nije smeo da spava u kući. Ne treba meni Zvezda da se izvinjava, ovo je ispad pojedinca. Niko ne može da kontroliše šta će on da radi posle ponoći - poručuje novinar koga je predsednik Zvezde pretukao, zbog čega ga je danas zvao i potpredsednik Zvezde Andrej Vučić i izvinjavao mu se

Foto: Marko Todorović

Novinar Dejan Anđus potvrdio je u izjavi za Telegraf da ga je Nebojša Čović udarao ispred zgrade televizije Kopernikus posle emisije koja je završena oko ponoći i dodao da se nada da će predsednik Zvezde biti adekvatno sankcionisan.

Baš kao što je objasnio te noći za Telegraf, sve se desilo iznenada.

- Fizički me je napao, a ja nisam reagovao kako bi možda trebalo. Ako sam dobro izbrojao, dva udarca pesnicom i tri nogom, a uspeo sam da manevrom izbegnem još nekoliko udaraca. Nije mi jasno zašto Čović još te noći nije priveden - zapitao se Anđus, koji je potražio pomoć u Urgentnom centru gde je dobio i izveštaj lekara.

Novinar koji je bez dlake na jeziku po pitanju mnogih stvari u srpskom sportu, pa i o radu Nebojše Čovića u domaćoj košarci i fudbalu, želi samo jedno:

- Da država reaguje, jer Čović sinoć nije smeo da spava u kući. Mora da napusti košarkaški klub srpski sport i da ide u zatvor - poručuje novinar Kopernikusa.

Anđusa je tokom razgovora s našim novinarom pozvao lično potpredsednik Zvezde Andrej Vučić i izvinio mu se u ime kluba.

- Ne treba Zvezda da se izvinjava, ovo je ispad ličnog pojedinca. Niko ne mođe da kontroliše šta će on da radi u 12 i 15 uveče - poručio je Anđus

Anđus dobija podršku sa svih strana od sportskih radnika novinara. Ni 12 sati od napada ne može da shvati reakciju iskusnog funkcionera i poručuje:

- On je bio spreman da ubije! Čim je izašao iz džipa koji je vozio njegov zet videlo se da je spreman da se bije - kaže Anđus i u dahu nastavlja:

- Hoću da isteram stvari na čistac hoću da se utvrdi takođe i kog kluba je on predsednik, a kog njegov zet!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)