PEČNIK: Čelnici Zvezde su probili granicu bola i limite strpljenja!

- Stvarno ne želim da ispadne da im protivurečim, ali oni kao da žele da se prašina slegne. I da se onda nastavi po starom. Ali više po starom ne možemo. Probili smo granicu bola, limite strpljenja - rekao je Slovenac u redovima Crvene zvezde

Problemi u fudbalskom klubu Crvena zvezda dostigli su kulminaciju. Pored neizvesnoti oko dobijanje licence za takmičenje u evropskim kupovima svakodnevno stižu izjave igrača koji optužuju čelnike crveno-belih za nekorektno ponašanje.

Posle izjava Nikole Mijailovića i Dragana Mrđe, oglasio se i slovenački interancionalac, Nejc Pečnik. Prvobitno smo pisali o tome kako je odmah posle utakmice sa OFK Beogradom napustio Beograd, i da je dobio samo 20 odsto od plate a sada je u intervju za "Mocartsport" otkrio još neke stvari.

- Samo da razjasnimo na početku: Nikola Mijailović nije pokrenuo nekakvu aferu. Čovek je jednostavno rekao istinu, istinu, i samo istinu. S druge strane, video sam šta su rekli predsednik Džajić i gospodin Čović, poručili su da ne treba praviti veći problem. Ali ovi problemi nas muče već skoro deset meseci. Stvarno ne želim da ispadne da im protivurečim, ali oni kao da žele da se prašina slegne. I da se onda nastavi po starom. Ali više po starom ne možemo. Probili smo granicu bola, limite strpljenja - rekao je Pečnik i nastavio u istom tonu:

- Sa Zvezdom sam osvojio trofej. To će mi verovatno pomoći u daljoj karijeri. Ali voleo bih da ostanem, mada ne znam šta bi moralo da se desi. Uprava treba da pronađe ogroman novac, i to veoma brzo.  Situacija je bila skoro neizdrživa, a niko nam nije odao priznanje za sve što smo istrpeli.

- Njih 11 je sedelo u svlačionici. Trener Stojanović je bio u sredini i doslovce im rekao: "Momci, vidite šta smo sami uradili, a niko da nam čestita." Onu priču o frižideru, mesu koje je Mijailović kupovao. Menjali smo i sijalice u svlačionici, a to su sitnice koje smo skoro zaboravili. Da, taj dečko Nikola Mijailović bio je u pogonu ceo dan. Samo je o dobrobitu tima razmišljao - kaže slovenački reprezentativac i dodaje da će ekipa sve raditi složno i zajedno:

- Neću to sigurno uraditi sam! Držaćemo se kao ekipa, zajedno. Ako se nešto ne preduzme u bližoj budućnosti verovatno će kompletna ekipa biti prinuđena na neke poteze. Ali mora da se brzo deluje. Do sada smo slušali obećanja, i to mnogo obećanja. Sad je vreme da uprava pokaže poštovanje prema nama. A zasad nam se nisu ni obratili. A ja bih stvarno ostao u Zvezdi. Potrebna su samo dela i da kompletan tim ostane na okupu. Jer smo kao ekipa mnogo jaki - zaključio je Pečnik.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)