San Antonio i Majami ispisuju stranice istorije!

Biće ovo drugi put u istoriji da dve ekipe igraju uzastopno finale, s obzirom da su se i prošle godine Sparsi i tim sa Floride borili za titulu kada je Majami slavio sa 4:3 u veoma uzbudljivoj završnici

San Antonio je u nedelju rano ujutru savladao ekipu Oklahome i tako se plasirao u finale ovogodišnje sezone u NBA ligi gde ga očekuje duel sa Majamijem.

Biće ovo drugi put u istoriji da dve ekipe igraju uzastopno finale, s obzirom da su se i prošle godine Sparsi i tim sa Floride borili za titulu kada je Majami slavio sa 4:3 u veoma uzbudljivoj završnici.

Prvi put su dva finala zaredom igrale ekipe Čikaga i Jute u sezonama 1996/1997 i 1997/1998. Svi malo stariji ljubitelji košarke se verovatno sećaju tih neverovatnih mečeva između Bulsa koje su predvodili Majkl Džordan i Skoti Pipen, a sa druge strane su bili Džon Stokton i Karl Meloun.

San Antonio se ove godine nalazi u boljoj situaciji u odnosu na prošlu sezonu, jer imaju prednost domaćeg terena, ali videćemo da li će to biti dovoljno da skinu sa trona Lebrona Džejmsa i družinu koji se bore da osvoje treći šampionski prsten zaredom. U svakom slučaju očekuje nas mnogo neprospavanih noći, dobra košarka, pregršt atraktivnih poteze i dosta uzbuđenja i drame.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)