LAJOVIĆ PRETI NADALU: Pobediću te i vratiću Novaka na prvo mesto!

Novo srpsko tenisko čudo kako su već počeli mediji da zovu Lajovića puca od samopouzdanja nakon plasmana u osminu finala Rolan Garosa, a ne plaši ga ni to što će u duelu za plasman među osam najboljih rekete ukrstiti sa osmostrukim šampionom u Parizu i "kraljem šljake"

Dušan Lajović napravio je najveći uspeh u karijeri plasmanom među 16 najboljih na Rolan Garosu, zbog čega je upao u žižu svetske teniniske javnosti.

Talentovani Srbin će još više biti u fokusu uoči svog sledećeg susreta protiv Rafaela Nadala, a u slučaju trijumfa nad najboljim svetskim teniserom i osmostrukim šampionom Otvorenog prvenstva Francuske, ne samo da bi napravio prvorazrednu senzaciju, već bi time vratio svog sunarodnika Novaka Đokovića na prvo mesto ATP listi.

- Nisam ovo očekivao. Nadam se da ću pobediti i da ću vratiti Novaka na prvo mesto. Nadalu nikada nisam bio ni sparing partner na treningu, ne znam šta da očekujem. Gledao sam ga na televiziji i pokušaću da pobedim. Boriću se za svaki poen kao da mi je poslednji - rekla je nova srpska teniska nada koji će protiv "kralja šljake" po prvi put imati priliku da igra na centralnom terenu na nekom Gren slemu.

- Biće to veliko iskustvo za mene i uživaću u njemu, a šta će biti, videćemo. Znam da mi neće biti lako, jer se on bori za svaki poen, za svaku loptu. Početak će biti važan, jer moram brzo da se opustim i dobro da počnem, a posle neće biti problema. Kako meč bude odmicao, bolje ću se osećati. Radujem se što ću prvi put igrati na centralnom terenu iako ne znam šta me čeka - kazao je Lajović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)