ANA: Jelena može da osvoji Rolan Garos!

Srpske teniserke zabeležile su polovičan učinak u trećem kolu Rolan Garosa

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u 3. kolu Rolan Garosa od Čehinje Lusi Šafarove, a razočaranje zbog rane eliminacije nije krila na konferenciji za medije.

- Nisam igrala na potrebnom nivou. Pokušala sam da nađem ritam, ali nisam uspela jer je Šafarova igrala veoma agresivno. Ona je jak protivnik, levoruka je i to stvara probleme. Nije mi dozvoljavala lake poene, ali i ja nisam iskoristila svoje šanse. Ipak, zadovoljna sam svojim igrama na sljaci ove sezone - rekla je Ivanovićeva posle meča.

Ona je svrstala svoju sunarodnicu Jelenu Janković u uži krug favorita za osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske.

- Šarapova igra odlično na sljaci i u dobroj je formi. Međutim, Simona Halep i Jelena Janković takođe igraju sjajno, pa mislim da mogu da joj pariraju. Ima još dosta dobrih teniserki koje bi mogle da dođu do završnice - zaključila je Ivanovićeva.

Sa druge strane Jelena Janković zabeležila je pobedu protiv Rumunke Sorane Kirstee u trećem kolu Rolan Garosa.

- Sorana je sve vreme udarala zaista jako i mogu da kažem da sam srećna što sam prosla u osminu finala - rekla je Janković.

Prvi reket Srbije se nada da će se u osmini finala revanširati Italijanki Sari Erani za poraz u polufinalu Rima ranije ovog meseca.

- Pokušaću da budem uspešnija protiv Erani, nego prilikom našeg poslednjeg susreta kada sam izgubila sa 6:3, 7:5 - rekla je Janković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)