FSS odobrio Zvezdi evrolicencu!

Srpska kuća fudbala odlučila je da preuzme rizik i izda dozvolu za takmičenje u Evropi crveno-belima koji će ipak morati do utorka da izmire svoja dugovanja, jer u suprotnom će posledice zbog toga osetiti ne samo klub sa Marakane, već i domaći savez koji je garantovao da će šampion ispuniti svoje obaveze

Foto: Marko Todorović

Problemi Crvene zvezde sa dobijanjem licence za nastup u evropskim takmičenjima nešto su manji nakon današnjeg dana, jer je Fudbalski savez Srbije odlučio da na osnovu garancija da će izmiriti svoje obaveze, ipak da dozvolu crveno-belima da nastupaju u Evropi narednog leta.

- Fudbalski savez Srbije je obavestio UEFA koji klubovi su se prijavili za takmičenja pod njenim okriljem i ispunjavaj uslove - rekao je generalni sekretar FSS-a Zoran Laković, a kako Žurnal saznaje, za evropska takmičenja su prijavljeni: Crvena zvezda, Partizan, Jagodina, Vojvodina i Čukarički koji se nadao da bi mogao da dođe do mesta koje vodi u Evropu.

Ipak, ovo je daleko od toga da su muke šampiona Srbije završene oko dobijanja evrolicence, jer postupak koji se protiv njih vodi pred evropskom fudbalskom unijom.

Uprava kluba sa Marakane mora do utorka da izmiri svoja dugovanja kako bi izbegla suspenziju, ali joj je ovom svojom odlukom fudbalski savez dosta pomogao što bi na kraju i moglo da se obije o glavu i jednima i drugima. Posledice u slučaju da u Ljutice Bogdana ne uspeju da obezbede potrabn novac mogle bi da se osete i u Staroj Pazovi.

undefined

- Zvezda se više puta zahvaljivala savezu, a mi smo možda ovog puta na našu štetu radili. Ipak mi bismo to učinili za bilo koji srpski klub, jer nam je interes da imamo što više predstavnika u Evropi - rekao je Laković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)