Kolašinac brani čast Srbije

Od petka do nedelje u Isanbulu se na dvoranskom SP okupljaju najbolji atletičari sveta

Najveći grad Turske Istanbul od petka je domaćin dvoranskog svetskog prvenstva u atletici. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati samo bacač kugle Asmir Kolašinac, koji je jedini ispunio normu koju je propisala Svetska asocijacija atletskih federacija (IAAF).

Smotra najboljih atletičara sveta u dvorani traje do 11. marta, a naš predstavnik će na borilište već prvog dana u 9 časova, gde će probati da kroz kvalifikacije dođe do finala.

- Asmir je u Lincu bacio 20.64 i izjednačio rekord Dragana Perića. Cele zime je bacao preko 20 metara, pa očekujem da tako bude i u Istanbulu - rekao je selektor Dragiša Kuzmanović za Sport.

Uoči puta, Kolašinac je imao problema sa bolom u leđima, ali ta povreda je, po rečima Kuzmanovića, sada sanirana. Ukoliko uspešno prebrodi kvalifikacije, Kolašinca danas očekuje i finale, s početkom u 18.15.

Malobrojnu ekspediciju ASS-a u Turskoj čine Kolašinac, njegov trener Tomasović, selektor reprezentacije Kuzmanović i gensek ASS-a Slobodan Branković, a od petka treba da im se pridruži i predsednik saveza Veselin Jevrosimović.

(foto: sajt ASS)