PRVI NA SAVSKOM FRONTU: Navijači svih klubova branili Srbiju od poplava! (FOTO)

Katastrofalne poplave koje su zahvatile Srbije ujedinile su navijački svet u našoj zemlji. Navijači svih klubova bili su veoma aktivni u odbrani gradova u domovini, kao i u sakupljanju pomoći za ugrožene

Kada nas muka na to natera, ne postoji složniji narod od Srba. To su pokazale i katastrofalne poplave  koje su zahvatile našu državu, kada su saosećajnost, tolerancija i nesebičnost isplivale na površinu.

Navijači fudbalskih klubova u Srbiji su vrlo često na meti kritika zbog svog ponašanaja na utakmicama, nereda koje izazivaju i drugih stvari zbog kojih se u medijima vrlo često spominju u negativnom kontekstu. Ipak, u ovoj nemiloj situaciji upravo su se navijači prvi odazvali svim apelima za pomoć, oni su bili ti koji su se nalazili na prvim linijama odbrane Srbija od poplava i za to zaslužuju samo reči hvale.

Prvi javni poziv za mobilizaciju naroda upućen je kada je trebalo da se Šabac brani, a istog trenutka u organizaciju su krenuli navijači Partizana i Crvene zvezde. Oni su zajedničkim snagama otputovali u grad na Savi i tako pokazali da se u nemilim događajima sve nesuglasice mogu premostiti, pa je slika zajedničkog punjenje džakova obišla Srbiju.

U akciju prikupljanja pomoći odmah su se uključili svi fudbalski klubovi, a navijačima nije trebalo dugo da se odazovu. Najpre je apel uputilo sportsko društvo Radničkog iz Kragujevca na koji su se brzo odazvali "Đavoli", a zatim i OFK Beograd, pa su se i navijači plavo-belih uputili da pomognu kako i koliko mogu.

Bez preteranog medijskog eksponiranja svo vreme dok su trajale poplave, svoju pomoć na različite načite načine su pružali navijači Zemuna u saradnji sa jednom humanitarnom organizacijom.

I pripadnici Voždovca su se uključili u akciju, kao i navijači Novog Pazara koji su u Šapcu dali svoj doprinos kako bi se grad odbranio od Save. Isto su učinili i navijači Vojvodine koji su zajedno sa dobrovoljcima iz Novog Sada punili džakove i organizovali transport tamo gde je to neophodno.

U akciju pomoći su se uključili i ostali klubovi iz Jelen Superlige, a na njihov poziv su se odazvale i njihove pristalice. Tako su svoj doprinos dali navijači Spartaka iz Subotice, Radničkog iz Niša, Jagodine i Slobode iz Užica. Takođe su i navijači Borca iz Čačka aktivno učestvovali u odbrani dvorane košarkaškog kluba u njihovom gradu.

Izvinavamo se ako smo nekoga izostavili iz ovog teksta.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)