Vođi "delfina" Udovičiću produžen ugovor do 2016.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije ostaje na toj funkciji do Olimpijskih Igara u Rio de Žaneiru

Tim koji dobija se ne menja, pa su u skladu sa tim čelnici Vaterpolo Saveza Srbije odlučili da produže ugovor selektoru evropskih šampiona Dejanu Udovičiću. Sjajni strateg i VSS potpisali su produženje saradnje do 2016. godine i Olimpijskih Igara u Rio de Žaneiru.

Druga važna odluka sa današanje sednice Upravnog Odbora VSS-a je da je na funkciju predsednika Stručnog saveta reizabran Nenad Manojlović, koji će tu ostati, takođe, do 2016.

- Odlučili smo da pre učešća na Olimpijskim igrama u Londonu produžimo saradnju. Na taj način odajemo priznanje za ostvaren kontinuitet izvanrednih rezultata na najvećim takmičenjima - kazao je Predsednik VSS-a Velibor Sovrović.

On je dodao i da je izbor Udovičića i Manojlovića rezultat dosadašnjih uspeha i velikog poverenja u rezultate rada koji im predstoji.

- Potpuno je logično da postoji maksimalno poverenje i u stručni tim i stručni savet i da oni znaju da im posle Londona sledi rad za Rio de Žaneiro - kazao je Sovrović.

Selektor Udovičić je posle produženja saradnje najavio nastavak uspešnog rada i istakao zadovoljstvo organizacijom Vaterpolo saveza i saradnjom sa reprezentativcima.

- Nastavljamo po ustaljenom modelu, ali moram da kažem da je zadovoljstvo biti deo ove organizacije i biti na čelu takve ekipe kakva je srpska selekcija - kazao je trofejni stručnjak.

Udovičih je za šest godina na mestu trenera nacionalne selekcije osvojio dve zlatne medalje sa Evropskih prvenstava (Beograd 2006, Ajndhoven 2012) jednu serbrnu (Malaga 2008) i jednu bronzanu (Zagreb 2010). Na svetskim šampionatima, takođe, je osvojio titulu (Rim 2009) a jednom je bio vicešampion (Šangaj 2011) Uz Olimpijsku bronzu sa Igara u Pekingu 2008. osvojio je čak pet zlata Svetske lige uz jednu bronzu i dva zlata sa FINA Svetskog kupa.