SLOBODA IPAK NE ISTUPA IZ JSL: Ostaćemo usamljeni i drastično kažnjeni!

Prema našim informacijama, 21 član Upravnog odbora užičkog kluba glasao je za ostajanje u ligi, dok je samo jedan bio protiv

Iako je pretila istupanjem iz Jelen Superlige zbog neregularnosti, užička Sloboda ipak neće to uraditi, odlučeno je na sastanku Upravnog odbora ovog kluba.

Rukovodstvo kluba iz grada na Đetinji održalo je u ponedeljak vanrednu sednicu Upravnog odbora na kojoj je odlučeno da se hitno održi Vanredna sednica skupštine kluba sa samo jednom tačkom na dnevnom redu - Razmatranje predloga Upravnog odbora kluba o istupanju iz takmičenja u Jelen Superligi Srbije.

Iz Slobode su onda najavili podnošenje krivičnih prijava protiv NN lica u Zajednici klubova Superlige, Fudbalskom savezu Srbije i Stručno-strukovnoj organizaciji fudbalskih sudija Srbije, a insistirali su i na ostavci predsednika Zajednice superligaša Zvezdana Terzića.

Ipak, kako saznajemo, 21 član glasao je za ostajanje u ligi, dok je samo jedan bio protiv. To znači da će 13. ekipa na tabeli odigrati preostale tri utakmice sezone - protiv Crvene zvezde, Donjeg Srema i Voždovca.

Klub iz Užica je još u martu prvi put u saopštenju ukazivao na neregularnost takmičenja.

SAOPŠTENJE SLOBODE: TEŠKA SRCA DONOSIMO OVU ODLUKU

U toku večeri se užički klub obratio javnosti saopštenjem, koje prenosimo u celosti.

"Na vanrednoj sednici Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda Point iz Užica, održanoj 8. 5. 2014. godine, razmatrajući predlog Upravnog odbora o istupanju iz Jelen Superlige zbog određenih sumnji u regularnost takmičenja zasnovanih na rezultatima utakmica naših direktnih konkurenata, dok je istovremeno naš klub mnogo puta direktno drastično oštećen sudijskim nepravdama (poslednji put u 27. kolu u Kruševcu), donela sledeću odluku:

Smatramo da naš klub ima moralnu obavezu i pravo da istupi iz Jelen super lige, jer je na mnogo utakmica bio drastično oštećen, dok su nas drugi konkurenti, iako lošije plasirani od nas, u poslednjim kolima, zahvaljujući postignutim "iznenađujućim" rezultatima, stigli ili prestigli na tabeli. Dakle, ako nastavljamo takmičenje u Ligi, i sami ćemo biti saučesnici ove velike farse u srpskom fudbalu. Sa druge strane, svesni smo donkihotovske borbe koju vodimo sa nedodirljivim fudbalskim vetrenjačama.

Znamo da ćemo na kraju ostati usamljeni, kako to često biva sa borcima za pravdu i da ćemo biti drastično kažnjeni premeštanjem u dva stepena niži rang takmičenja, zbog čega će najveću štetu imati upravo oni zbog kojih fudbal u Užicu i širem regionu u postoji - naših vernih navijača i simpatizera, kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo, jer su nam verovali i bodrili u svim iskušenjima.

Teška srca, emocionalno i moralno obeshrabreni, uvažavajući stav lokalne samouprave kao i drugih sponzora sa kojima radimo na ovom zajedničkom projektu, upravo zbog budućnosti užičkog i srpskog fudbala i zbog svih Užičana, donosimo odluku da nastavimo takmičenje u Jelen Superligi i odigramo utakmicu 28. kola sa Crvenom zvezdom, svesni da ćemo u prvom momentu najviše uvrediti naše verne navijače i članove Uprave koji se teško mire sa očitim nepravdama.

Ponavljamo, ova odluka je teška za klub, ali procenjujemo da je u dugoročnom smislu korisnija od istupanja iz lige. Takođe se nadamo da će poslednja tri kola, pre svega zahvaljujući našem klubu, biti konačno regularna, kao i da će organi FSS i državni organi, kako su više puta obećavali, početi sa borbom za sređivanje stanja i odnosa u srpskom fudbalu i svim sferama društvenog života," navodi se u saopštenju koje je potpisao potpredsednik Skupštine kluba Dragan Strunjašević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)