KO SU MILJKON, ŠĆEPAKADABRA I ŠKUNTELAR: Kako srpski fudbaleri vole da ih zovu?

Marko Šćepović, Petar Škuletić i Aleksandar Miljković dobili su nadimke po nekim igračima koji igraju na njihovim pozicijama na najvišem fudbalskom nivou, a ti nadimci su nastali kao kreacija igrača, ali i kao šala navijača

Partizanova omladinska škola odavno je poznata u Evropi. Crno-beli rudnik je u proteklom periodu izbacio dosta sjajnih fudbalera, ali su takođe iz tabora kluba i Humske potekla i tri vrlo specifična nadimka.

U pitanju su Škuntelar, Šćepakadabra i Miljkon, a igrači o kojima se radi su Petar Škuletić, Marko Šćepović i Aleksandar Miljković.

Petar Škuletić je nadimak Škuntelar dobio još dok je igrao za Vojvodinu, ali je poređenje s Janom Klasom Huntelarom zaživelo tek kad je došao u Partizan. Robusni napadač prošao je sve mlađe kategorije "parnog valjka" pre epizode u Austriji i drugim klubovim Jelen superlige.

Oba igrača su pravi golgeteri koji se i u igri na zemlji i u vazduhu. Ovaj nadimak su vrlo brzo usvoliji i njegovi saigrači.

Marko Šćepović je nadimak Šćepakadabra dobio posle pogotka koji je postigao protiv Smedereva. Šćepović je tada fenomenalan gol proslavio na identičan način kao Zlatan Ibrahimović.

Navijači su kasnije krenuli da zameraju sadašnjem članu Olimpijakosa na njegovom odnosu prema igri, pa je nadimak na kraju dobio sarkastičnu konotaciju.

Partizan je imao i svog Miljkona. U pitanju je sadašnji fudbaler Brage Aleksandar Miljković. Bivši član srpskog šampiona je, kao i Šćepović, imao loš odnos s pristalicama crno-beih, pa je njegov nadimak nastao kao produkt šale.

Kada je Maikon nastupao za Inter i Mančester Siti važio je za jednog od najboljih desnih bekova na svetu, pa je Miljković prozvan Miljkonom zbog "sličnosti" sa sjajnim Brazilcem.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)