Pobeda Atlante, skroman učinak Radmanovića (VIDEO)

Detroit iznenadio Lejkerse, pobedio i Šarlot, Novicki izvukao Dalas, Pavlović nije igrao u pobedi Seltiksa protiv Hjustona

Atlanta nastavlja s dobrim igrama i plej of izgleda sve realniji za ekipu Vladimira Radmanovića. Srpski internacionalac nije se naigrao u pobedi nad Indijanom 101:96, za četiri minuta na parketu postigao je isto toliko poena, dve dvojke iz dva pokušaja. Imao je i po jedan skok i asistenciju.

Džoš Smit je bio najefikasniji sa 27 poena, dok je pod koševima dominirao Zaza Pačulija sa 12 skokova. Pejsersi su po običaju ravnopravno podelili poene, cela petorka je imala dvocifren učinak, a najviše je zabeležio krilni centar Dejvid Vest, 24.

Iznenađenje večeri priredili su košarkaši Šarlota, pobedom nad Orlandom 100:84. Početak utakmice u Tajm Vorner areni nije ukazivao da će Bobketsi stići do tek pete pobede u sezoni, jer je Orlando već posle 14 minuta imao 20 poena prednosti (37:17).

Kori Mageti je sa 29 poena bio najbolji u domaćoj ekipi, a veliku pomoć imao je i u reprezentativcu Kongoa Bizmaku Bijombu, koji je uz deset poena imao i 15 skokova i sedam blokada, što su mu rekordi karijere.

Dvajt Hauard je ostvario još jedan dabl-dabl sa 15 poena i 17 skokova, ali je u ključnim trenucima zaustavljan pod košem od strane Bijombua.

Pobeda Detroita nad Los Anđeles Lejkersima, posle produžetka 88:85 takođe se može nazvati iznenađenjem. Bek Pistonsa Rodni Staki predvodio je sa 34 poena pobednički tim, dok je u Lejkersima najefikasniji bio centar Endru Bajnam sa30.

Kobi Brajant je samo desetinku pre kraja regularnog dela doneo " jezerdžijama" produžetak, ali u dodatnih pet minuta nijednom se nije upisao. Ukupno je ubacio 22 poena uz šut 29-8 za dva i 9-2 za tri poena.

Dirk Novicki je počeo da igra kao u najboljim danima, što se oseti i na rezultatima Dalasa. Niksi su krajem druge četvrtine stigli prednost šampiona od 17 razlike, ali tad je na scenu stupio Nemac. Postigao je 24 od svojih 28 poena u drugom poluvremenu, uključujući i devet u seriji 14:0 kojom su Mavsi konačno slomili otpor Niksa.

Majami se posle dva poraza vratio na pobedničku stazu, a žrtva je bio Nju Džersi. Na parket se vratio Kris Boš posle tri utakmice pauze, ali bi Hit mogao na neko vreme da ostane bez Dvejna Vejda, koji je zbog povrede članka izašao iz igre krajem druge četvrtine.

Lebron je bio najefikasniji sa 21 poenom, Boš je postigao 20, a Vejd za 14 minuta na parketu 13. Kod Netsa je opet najefikasniji bio Deron Vilijems (16), ali daleko ispod nedeljnih 57.

Boston je tek posle produžetka savladao Hjuston 97:92, a u pobedničkom timu nije bilo Saše Pavlovića. Istakli su se Pol Pirs sa 30 poena, Kevin Garnet sa 13 skokova i Redžon rondo sa 12 asistencija.

Indijana - Atlanta 96:101

Šarlot - Orlando 100:84

Dalas - Njujork 95:85

Detroit - Lejkersi 88:85 pr.

Majami - Nju Džerzi 108:78

Boston - Hjuston 97:92 (p)