Džakić u ringu, ali kao sudija! Najveći sam borac protiv nesportskih poteza! (VIDEO)

Sada već bivši MMA borac, koji je zbog povrede oka morao da završi karijeru, vratio se na borilište u ulozi sudije na prvom srpskom amaterskom MMA turniru

Dušan Džakić nedavno je morao da prekine profeionalnu MMA karijeru zbog teške povrede zadobijene na meču u Češkoj. Ipak srpskog borca to nije obeshrabrilo pa se samo nekoliko nedelja posle operacije ponovo našao u ringu, ovoga puta u drugoj ulozi.

- Gledaćete me u mnogim ulogama što se tiče MMA sporta u Srbiji, ali nažalost kao borca više nikad - rekao je Džakić za Telegraf na prvom amaterskom prvenstvu u MMA u Srbiji i dodao:

- Posle Dejana Tešića ja sam najiskusniji sudija kod nas. MMA savez će inače za sve sudije organizovati seminare, pa ćemo kroz taj program dobiti i licencu - rekao je Džakić koji je i pored iskustva u ulozi sudije pred takmičenje u Šumicama imao malu tremu.

S obzirom da je zbog propusta sudije, koji je dopustio nedozvoljene udarce u potiljak, morao da okanča karijeru, Džakić će se truditi da bar na mečevima koje on sudi ne bude takvih propusta.

- Najveći sam pobornik nesportskog ponašanja. Svaki vid nedozvoljenih udaraca ću sankcionisati isključivanjem takmičara sa borilišta. Osim udaraca u potiljak to su još i udarci u kičmu, genitalije, guranje prstiju uoči, vučenje za kosu i hvatanje za uši - rekao je Džakić, koji je imao i poruku za svoje "naslednike":

- Svima želim sreću u karijer i početnicima, ali i iskusnim borcima. Ipak nikada nećete biti jaki kao ja - rekao je kroz osmeh uvek dobro raspoloženi Džakić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(P. M.)