Povređeni Lebron počistio Šarlot! (VIDEO)

Džejms je i pored povrede butine bio najefikasniji igrač susreta sa 31 poenom *Atlanta pobedila Indijanu i došla na korak od prolaska u narednu rundu, dok je San Antonio izjednačio u seriji protiv Dalasa

Košarkaši Majami Hita krenuli su silovito u odbranu šampionskog prstena! Tim sa Floride je u prvoj rundi plej-ofa sa "nulom" izbacio Šarlot Bobketse posle pobede u četvrtom meču serije sa 109:98.

Ipak, u trenucima meča kada se četvorostruki MVP NBA lige Lebron Džejms zbog povrede uhvatio za butinu na tribinama se čulo oduševljenje, jer se činilo da će Bobketsi ipak uspeti da slave.

To je međutim samo ojačalo Džejmsa, koji je u međuvremenu sanirao povredu, pa je do kraja meča postigao 19 od 31 poena uz devet asistencija i sedam skokova, a uz njega se istakao i Kris Boš sa 17 poena. Na drugoj strani Kemba Voker je bio najefikasniji sa 29 poena.

Džejms će imati vremena da se odmori i u potpunosti oporavi od povrede butine, s obzirom da se u sledećoj rundi Majami sastaje sa pobednikom dulea između Bruklina i Toronta, u kojem je trenutno 2:2 u seriji.

Igrači Majamija izrazili su solidarnost sa kolegama iz Los Anđeles Klipersa, pa su u znak borbe protiv rasizna, nosili majce tokom zagrevanja naopačke.

U ostalim mečevima Atlanta je došla do velike pobede protiv Indijane od 107:97, čime je još samo jedan trijumf deli od prolaska u sledeću rundu, dok je San Antonio uspeo da izjednači protiv Dalasa u seriji na 2:2 pobedom na gostovanju od 93:108.

Rezultati, NBA plej-ofa:

Šarlot - Majami 98:109 (0:4 u seriji)

Indijana - Atlanta 97:107 (2:3 u seriji)

Dalas - San Antonio 89:93 (2:2 u seriji)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)