DAN ZA GOSTE: Nedovićev Golden Stejt slavio u Los Anđelesu protiv Klipersa, Bruklin napravio brejk u Torontu! (FOTO)

U prvim mečevima u plej-ofu, Golden Stejt je slavio protiv Klipersa rezultatom 109:105 , dok je Bruklin bio bolji od Toronta rezultatom 94:87

LA Klipersi nisu dobro započeli plej-of. Oni su u Stejpls Centru poraženi od ekipe Golden Stejta rezultatom 109:05. Utakmicu su odlučile sjajna igra gostiju u drugoj i trećoj četvrtini, iako je i domaća ekipa imala priliku da trijumfuje, jer je povela u poslednjoj četvrtini.

Cela prva petorka Voriorsa bila je dvocifrena, a najefikasniji je bio Klaj Tompson sa 22 poena, dok je Dejvid Li imao dva poena manje i 13 skokova. Nemanja Nedović nije bio u sastavu Golden Stejta.

Što se tiče domaće ekipe Kris Pol je postigao 28 poena uz osam asistencija, sjajno šutersko veče imao je Džej Džej Redik sa 22 poena od čega četiri trojke,  a Blejk Grifin je upisao 16 poena. I naredni meč se igra u Los Anđelesu.

Bruklin je napravio brejk u Torontu. Izabranici Džejsona Kida slavili su rezultatom 94:87.  Toronto je u plej-of ušao kao bolje plasirana ekipa sa prednošću domaćeg terena, ali to nije bilo dovoljno Reptorsima protiv gostiju koji su od početka diktirali tempo za brejk.

Deron Vilijams i Džo Džonson su postigli po 24 poena, Pol Pirs je imao devet od 15 u poslednjoj deonici, a Toronto je predvodio Louri sa 22 poena, osam asistencija i sedam skokova. Raspoložen je bio i Jonas Valančijunas sa 17 poena i 18 skokova, čime je oborio klupske rekorde. Pre njega je Trejsi Mekgrejdi bio jedini igrač sa dabl-dablom u prvom plej-of meču , a prevazišao je i Kiona Klarka po skokovima u ovoj fazi takmičenja.

I naredni meč igra se u Torontu, a onda se serija seli u Njujork.

Toronto - Bruklin 87:94

LA Klipersi - Golden Stejt 105:109

Indijana - Atlanta 01.00

Oklahoma - Memfis 03.30

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)