Juve strepeo uprkos lepotici Pirla, Valensija posle produžetaka u poufinalu (VIDEO)

Plasman u polufinale Lige Evrope izborili Juventus, Benfika, Sevilja i Valensija, jer su Španci uspeli da anuliraju minus od 3:0 iz Švajcarske i posle produžetaka slave sa ogromnih 5:0

Poznati su i prvi polufinalisti Lige Evrope. Kao što se očekivalo među četiri najbolje ekipe drugog po redu evropskog takmičenja plasirali su se Juventus i Benfika, a njima se pridružila i ekipa Sevilje koja je deklasirala Porto na svom terenu. Veliki zaostatak stigla je Valensija koja igra produžetke protiv Bazela.

Sevilja - Porto 4:1 prvi meč 0:1

(Rakitić 5 pen, Vitolo 26, Baka 29, Gameiro 79 - Kvarežma 90+2)

Iako su u prvom meču doživeli minimalan poraz (1:0), fudbaleri Sevilje su već posle prvih 45 minuta revanša imali velikih 3:0 protiv Porta, a u nastavku su tu prednost i sačuvali bez obzira što su čitavo drugo poluvreme igrali bez isključenog Kokea - 4:1 (3:0).

Publika se pošteno nije ni smestila na tribine stadiona ''Ramon Sančez Pichuan'', a već je stajalo 1:0 za domaći tim. Posle reakcije pomoćnog sudije, glavni je dosudio penal za Sevilju koji je Rakitić iskoristio i tako anulirao minus iz Portugala.

Već nakon pola sata Sevilja je do nogu dotukla Porto, jer su Vitolo i Baka rešili pitanje pobednika. Prvi je pogodio u 26. a drugi u 29. minutu.

Pokušao je domaći tim da umrtvi igru u drugom delu, što su i uspeli, ali su ostali bez isključenog Kokea u 54. minutu. Međutim, ni to nije bilo dovoljno Portu koji je u drugom delu samo jednom ozbiljnije pripretio i u 79. minutu je ponovo kažnjen za jedan od najtežih poraza u Evropi. Počasni pogodak za Porto delo je Kvarežme u nadoknadi vremena.

Juventus - Lion 2:1 prvi meč: 1:0

(Pirlo 4, Markizio 68 - Brijad 18)

Dugo je Juventus mučio svoje navijače, jer je plasman u polufinale LE visio sve do 68. minuta kada je Markizio prebrinuo brige Antonia Kontea koji se potajno nada dugoočekivanom evropskom trofeju i to baš u Torinu gde će se igrati finale. Na kraju, Juventus - Lion 2:1 (1:1).

Činilo se da će posle pobede u Francuskoj i vodećeg gola Pirla u 4. minutu, ostatak meča biti samo formalnost, ali je Lion preko Brijada u 18. minutu došao do toga da bi mogao da napravi iznenađenje. Gosti su čak i bili bolji u prvom delu i samo zahvaljujući Bufonu Juve nije kapitulirao.

U jeku napada Liona i u drugom delu, domaćin je izveo jednu kontru, a Markizio je preciznim udarcem pokopao nade Francuza da mogu do iznenađenja.

Benfika - AZ Alkmar 2:0 prvi meč: 1:0

(Rodrigo 39, 71)

Sa dvojicom Srba u prvoj postavi, Fejsom i Sulejmanijem, Benfika je i u revanšu potvrdila da je bolji tim od AZ Alkmara, za koji je čitav susret igrao Nemanja Gudelj - 2:0 (1:0). Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Rodrigo koji je i u Holandiji bio strelac pobedonosnog gola.

Bio je Alkmar u igri sve do kraja prvog poluvremena kada je Rodrigo u 39. minutu matirao Alvarada, a u 71. minutu je još jednom naterao gomana AZ da vadi loptu iz mreže. Treba pomenuti i to da je u igru ušao i Marković zamenivši upravo Sulejmanija u 70. minutu, dok je umesto Fejse u 64. ušao Perez.

Valensija - Bazel 5:0 prvi meč 0:3 (posle produžetaka9

(Pako 38, 70, 113 Vargas 42, Bernard 119)

Činilo se da je za fudbalere Valensije sve izgubljeno posle ubedljivog poraza od Bazela u gostima, ali su Slepi miševi uspeli da anuliraju tu prednost najviše zahvaljujući furioznom finišu prvog poluvremena kada su postigli dva gola, a zatim i treći u 70. minutu koji im je obezbedio produžetke, da bi golom 113. minutu Pako kompletirao het-trik i odveo Špance među četiri - 5:0 (2:0)

Junak Mestalje Pako je najpre načeo Bazel u 38. minutu da bih ih dotukao u 70. i 113. minutu. Njemu su se u rešetanju Somera pridružili Vargas u 42. i Bernad u 119. minutu kada je već sve bilo gotovo. Treba dodati i to da je Bazel na kraju prvog i početkom drugog produžetka ostao bez dvojice igrača, jer su crvene dobili Diaz i Sauro.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)