BRANKOVIĆ ZA TELEGRAF: Osim kvaliteta, atletika će dobiti i na kvantitetu!

Generalni sekretar ASS istakao da se raduje novoj dvorani i tome što će atletičari napokon dobiti krov nad glavom

Atletski savez Srbije uskoro dobija krov nad glavom! Iako su poslednjih godina našoj zemlji donosili mnoga odličja, atletičari su jedni od retkih koji nisu imali svoj stadion. Međutim, i to će se uskoro promeniti s obzirom da je prva faza radova ultramoderne dvorane pri kraju.

Publiku svakako najviše interesuje u čemu će to moći da uživa u momentu kada na ovom atletskom stadionu krenu takmičenja, a svakako najstručnija osoba za taj odgovor jeste generalni sekretar ASS Slobodan Branković.

- U dvorani će faktički biti sve one discipline koje se održavaju i napolju izuzev u sprintu gde umesto 100 metara ide 60 metara, odnosno i prepone neće biti 110 prepone i 100 prepone, nego 60 metara. To je jedino smanjenje - rekao je Branković za Telegraf i dodao:

- Inače sve ostale discipline su iste osim nekih bacačkih. Disk, koplje i kladivo su prosto nemugući. Jedino će kugla moći. Što se tiče skokova, sve će se održavati. Od troskoka do motke. Atletičari će imati idealne uslove za postizanje vrhunskih rezultata.

Branković se takođe osvrnuo i na važnost ovog projekta čija prva faza se polako završava, a krajem aprila će početi skupljanje dokumentacije za narednu fazu.

- Mi smo jedan od retkih sportova u Srbji koji nema krov nad glavom. Zamislite ostale sportove. Rukomet, košarku i vaterpolo da nemaju krov nad glavom. Zamislite da vaterpolisti igraju na Savi i Dunavu. Osim što će atletika dobiti na kvalitetu, dobiće i na kvantitetu.

- Mnogi atletičari prekidaju trenažne procese 1. novembra i dolaze na stadione 1. aprila. S ovim će dobiti mogućnost da treniraju tokom cele godine i ne prave dugu pauzu. Dok njihovi drugovi iz ostalih sportova ulaze unutra u toplo kada dođe zima, atletičari trče po poljanama - rekao je Branković i nagovestio kada bi moglo da se počne sa prvim treninzima:

- Ne sumnjam u želju ministara Rodića i Udovičića, ali siguran sam da je najveća želja kod nas u Savezu. Mnogo puta sam do sada pokušao da dam neke rokove, ali najmanje je do Atletskog saveza. Gledano na papirologiju i zakonske obaveze, dvorana bi u najboljim uslovima mogla da bude gotova tamo na proleće sledeće godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. M.)