Lavov rekord sezone, probudio se i Novicki

Miličić opet odmarao na klupi, Radmanovićev skroman doprinos pobedi Hoksa, Durant i Vestbruk nedovoljni za pobedu Tandera

Simultanka Kevina Lava, koji je postigao rekord sezone od 42 poena, uz pet trojki iz osam pokušaja, omogućila je Minesoti da se vrati na 50 odsto uspešnosti i pretekne na tabeli Nortvest divizije noćašnjeg rivala Portland. Vulfsi su sad na samo dve pobede od osmog mesta na Zapadu i plasmana u plej-of.

Darko Miličić opet nije ulazio u igru po odluci trenera Rika Adelmana, dok je Nikola Peković bio starter. Crnogorski reprezentativac je za nešto više od pola sata igre ubacio devet poena i imao četiri skoka i po jednu asistenciju i blokadu.

Utakmica je posle sjajnog starta Minesote i vođstva od 12 poena nakon prve četvrtine ipak ušla u neizvesnu završnicu, ali su Vulfsi početkom poslednje deonice, zahvaljujući u tim trenucima raspoloženom Dereku Vilijamsu, napravili seriju 15:2, koju Blejzersi do kraja nisu uspeli da stignu.

Iznenađenje večeri je poraz Oklahome u Atlanti, koji je "gromove" koštao gubitka liderske pozicije u Ligi. Meč je rešen u poslednjoj četvrtini, a pobedu Hoksima obezbedio je Džoš Smit. Krilo jastrebova postigao je 13 od poslednjih 15 poena ekipe. Ukupno je ubacio 30, a tome je dodao i 12 skokova i četiri asistencije.

Vladimir Radmanović je igrao 13 minuta, i za to vreme postigao6 poena (dve trojke).

Pored sjajnog Smita, kod domaćih se istakao i centar Zaza Pačulija sa 14 skokova, ali i 10 poena.

Ol stars dvojac Oklahome Durant-Vestbruk opet je ubacio većinu poena tima – ovog puta 60 od 90, ali, osim donekle u Seržu Ibaki, nisu imali podršku saigrača.

S vremena na vreme i Vašington nekoga pobedi, pa su tako u noći između subote i nedelje "Verizon centar" pognute glave napustili košarkaši Klivlenda.

Džordan Kroford (31) i Džon Vol (24) predvodili su Vizardse do tek osme pobede u sezoni, a bivši košarkaš Partizana Jan Veseli je za 22 minuta postigao 9 poena, uz 5 skokova i jednu asistenciju.

Konačno je pobedio i Dalas. Šampione je do pobede nad Jutom predvodio raspoloženi Dirk Novicki. Nemac je podsetio na stare dane i sa 40 poena bio ubedljivo najefikasniji na parketu. Pored njega, jedini "dvocifren" u Maveriksima bio je Džejson Teri sa 22, ali je ceo tim dao doprinos pobedi. Jedino se Kinez Li nije upisao u strelce, ali on za dva minuta na parketu nije ni dodirnuo loptu.

Solidno je odigrao i Lamar Odom (9 p, 5 sk, 3 as.), pa se uprava Dalasa možda predomisli i ipak ga ne pošalje na kaljenje u D ligu, kako su najavljivali ovih dana.

Dvajt Hauard ostvario je dabl-dabl (28 poena, 14 skokova), ali je cela ekipa Medžika odigrala dobro u pobedi nad Milvokijem. Šest igrača tima s Floride imalo je dvocifren učinak – Ričardson 18, Turkoglu i Anderson po 16, Redik 14, Duhon 12. Jedni iz prve petorke koji je ostao na jednocifrenom učinku Džamir Nelson istakao se sa 10 asistencija.

U gostujućem timu istakao se Brendon Dženings. Ove sezone najbolji igrač Baksa ubacio je 27 poena, uhvatio 5 lopti i podelio 3 asistencije.

 

Atlanta - Oklahoma 97:90

Orlando - Milvoki 114:98

Vašington - Klivlend 101:98

Memfis - Detroit 100:83

Nju Orleans - Indijana 84:102

Dalas - Juta 102:96 i

Portland - Minesota 110:122

(Telegraf.rs / Foto: nba.com)