Indijana srušila šampiona, Fil Džekson već doneo pobednički duh u Njujork!

U repprizi prošlogodišnjeg finala Istočne konferencije, Indijana u neizvesnoj završnici savladala Majami rezultatom 84:83, dok je Njujork slavio u Sakramentu rezultatom 107:99

Indijana će po svemu sudeći, regularni deo NBA lige završiti na prvom mestu Istočne konferencije. Pejsersi su u reprizi prošlogodišnjeg finala konferencije u veoma neizvesnoj završnici savladali Majami rezultatom 84:83 i tako napravili ogroman korak ka prvom mestu.

Duel ove dve ekipe sada već poprima popriličan rivalitet i nema sumnje da će u eventualnim susretima u plej-ofu sve prštati.

Majamiju nije pomogao ni sjajni Lebron Džejms koji je ubacio 38 poena i imao osam skokova,  a Indijana je do pobede došla najviše zahvaljujući Polu Džordžu koji je ekipi sa Floride ubacio 23 poena. Džordž je imao veliku podršku u Roju Hibertu koji je ubacio dva poena manje. Kod aktuelnog šampiona, Dvejn Vejd je na svoj konto je upisao 15 poena, a Kris Boš samo osam.

Sjajnu utakmicu odigrali su Sakramento i Njujork, a slavila je ekipa iz "Velike Jabuke" rezultatom 107:99. To je prvi trijumf Niksa posle dva poraza, a u američkim medijima i dalje je glavna tema broj, Fil Džekson, koji se nedavno vratio u klub. Sjajnu partiju pružio je Karmelo Entoni koji je postigao 36 poena, dok je Džej Ar Smit ubacio sedam manje.

Kod Kingsa, Demarkus Kazins je bio najbolji sa 32 poena uz 15 skokova, dok je Rudi Gej postigao 14 poena.

Svi rezultati:

Šarlot - Bruklin 116:111 (posle produžetka)

Vašington - Finiks 93:99

Boston - Toronto 90:99

Detroit - Klivlend 96:97

Indijana - Majami 84:83

Minesota - Atlanta 107:83

Nju Orleans - LA Klipersi 98:96

San Antonio - Denver 108:103

Sakramento - Njujork 99:107

Juta - Memfis 87:91

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)