Svaka peta žena izbegava da ima seks zbog zdravstvenog problema koji vrlo lako može da se reši

Kada je reč o seksu, neke neprijatne situacije mogu da nas nateraju da odustanemo od akcije

Svaka peta žena priznala je da zbog gasova i nadimanja često odustaje od seksa i da im oni prete da unište njihov seksualni život.

Problemi sa crevima mogu da naprave haos u našem seksualnom životu. 20 odsto žena ima problema sa organima za varenje i zbog toga se osećaju nesigurno u spavaćoj sobi. Gasovi, nadutost i zatvor su nešto što u mnogome može da uništi intimnost između partnera.

Nadutost i gasovi mogu da vas spreče da imate seks. Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

U istraživanju u kome je učestvovalo 1.600 Britanki pokazalo se da su problemi sa varenjem i digestivnim traktom prisutni kod svake pete žene starosti od 25 do 65 godina. Učesnice su priznale da ih nadimanje, gasovi i problemi sa toaletom sprečavaju da imaju seks.

Neke su priznale da se boje da ne puste goluba, dok druge nadimanje i otečeni stomaci bole i ne mogu da imaju seks opušteno.

- Žene su često zabrinute za to kako će se njihove stomačne tegobe odraziti na njihove veze, ali u razgovoru sa njihovim partnerima oni su rekli da nemaju nikakve probleme sa time. Obično su muškarci ti koji kažu da svi imaju problema sa gasovima, kao i da ih to ne odbija. Svi žudimo za bliskošću sa nekim, a onda se bojimo da pustimo goluba kada smo sa partnerom, istakao je doktor Simon Smale.

Neke žene izbegavaju seks jer ih muče nadimanje i gasovi. Foto: Pixabay.com

Ukoliko su problemi sa varenjem to što vas sprečava da se prepustite seksi igrarijama, razgovarajte sa vašim partnerom o tome. Razbijanje ovog tabua pomoći će vam da se rešite brige oko stomaka.

Razgovarajte sa vašim partnerom o vašim zdravstvenim brigama i to vam može pomoći da prevaziđete problem i spustite gard kada je seks u pitanju.

Zakažite pregled kod doktora jer uz pravilnu ishranu ili neku terapiju moći ćete da prevaziđete probleme i blokade u krevetu.

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)