Teško postižete orgazam? Evo rešenja!

Problem postizanja orgazama zajednički je mnogim ženama, a istovremeno taj isti broj žena ne zna kako da ga reši. Međutim, morate da budete svesni toga da rešenje postoji

Gotovo svaka treća žena ima problema sa postizanjem orgazama. To je u ženskom svetu uglavnom normalna stvar s kojom su čak upoznati i muškarci. Međutim, nema razloga da to stanje prihvatite kao takvo, već bi trebalo da se potrudite da ispitate sve moguće uzroke koji dovode do datog problema, ne bi li ste se rešili svih muka i bezuslovno uživali u seksu. Nekoliko je stvari koje morate da znate.

TEŠKOĆE SA POSTIZANJEM ORGAZAMA

Bez obzira na činjenicu što su se današnje žene seksualno potpuno oslobodile, mnoge od njih još uvek imaju probleme sa postizanjem orgazma. Ta se pojava stručno zove anorgazmija, a razloga za takvo stanje ima bezbroj. Glavna je podela na psihičke i fizičke razloge. Razlog, o kojem ćemo ovog puta govoriti, spada u obe grupe. Uz sve zdravstvene i psihološke razloge postoji mogućnost da žene jednostavno ne znaju šta ih uzbuđuje, bilo zbog toga što imaju određene predrasude o seksu, bilo zbog toga što jednostavno nisu dobro istražile svoje telo.

KOME MOŽETE DA SE OBRATITE POVODOM PROBLEMA?

Za traženje pomoći zbog svoje seksualnosti umesto na adresu lekara bolje bi bilo da odete na adresu seksologa ili seksualnog terapeuta, koji će vas voditi korak po korak i tako sve do krajnjeg cilja. Seksualni terapeuti vrlo odlučno staju u odbranu masturbacije, jer je jedna od njenih pozitivnih posledica poznavanje sopstvenog tela. Kod uklanjanja teškoća može da vam pomogne i kvalitetan bioenergetičar.

OTKRIVANJE SOPSTVENOG TELA

Da bi pojedinac mogao da otkrije svojstva svoje seksualnosti, najpre mora dobro da istraži svoje telo i spozna načine na koje ono reaguje na određene erotske nadražaje. Žene to mogu da učine tako što će najpre utvrditi odgovara li im više samo nadraživanje klitorisa i vagine, ili im jači nadražaj pruža direktna penetracija u vaginu. A možda su joj za postizanje orgazma potrebne obe vrste nadražaja.

Nekim ženama odgovara duga predigra, dok na druge takva predigra deluje destimulirajuće. Seksolozi i seksualni terapeuti snažno podstiču žene da razgledaju svoju vaginu i da se toge ne stide. Preporučuju im i da slobodno masturbiraju pred ogledalom i da se bez ustručavanja dive svojoj vagini.

MORATE DA IMATE PARTNERA PUNOG RAZUMEVANJA

S partnerom morate da porazgovarate o tome koji vas nadražaji uzbuđuju. Već sam razgovor o tome šta vas uzbuđuje i što to vašem telu omogućava seksualni vrhunac, pobediće vašu stidljivost, strahove i sve neprijatne osećaje koji su opterećivali vašu seksualnost. U takvom slučaju je dobro imati partnera koji zna da vas posluša i koji je spreman da zbog vašeg zadovoljstva proba više stvari i zajedno sa vama istraži vašu seksualnost.

(Telegraf.rs/Intimatemedicine)