SEKSUALNO OBRAZOVANJE U KINI: Hit crtaći koji deci objašnjavaju sve (VIDEO)

Kinesko društvo je poznato kao veoma tradicionalno u svakom pogledu, pa i po pitanju podučavanja dece o seksualnosti i razmnožavanju. Evo kako oni izlaze na kraj s ljubopitljivom decom koja se ne zadovoljavaju šturim odgovorima na škakljiva pitanja

Zahvaljujući serijalu crtanih filmova koji ruše sve tabue, klinci u Kini po prvi put u istoriji mogu da dobiju konkretne odgovore na pitanja tipa “kako se prave bebe.

Animatorska kuća “Nutcracker Studio” napravila je jednominutne crtane filmove u kojima se mališanima objašnjava sve što ih zanima. Premda, zbog šturog, pomalo matematičkog pristupa seksu i reprodukciji, ovo je pre vodič za roditelje koji se suočavaju s nezgodnim pitanjima.

Ma kako vam ovi filmići delovali neinformativni, oni zapravo predstavljaju revoluciju, pošto je kineska nacija oduvek bila uzdržana po pitanju seksa, a većina roditelja je u šali govorila svojoj deci da su ih kao bebe “našli na đubretu”. Sada, po prvi put, deca imaju priliku da uče lekciju od spermatozoidima i jajnoj ćeliji.

Razlika između muškaraca i žena objašnjena je na primeru pasa koji piške, a tu je i priča o tome kako se odbraniti od seksualnog nasilja koja podrazumeva lizalicu i automobil.

Dok su većini roditelja ova animirana predavanja došla kao pravo olakšanje, postoje i oni koji smatraju da je bolje da deca i dalje ništa ne znaju o seksu, sve dok ne bude vreme za to.

- Kad sam bio mali, uopšte nisam shvatao seks. Sad kad pogledam, to je bila dobra stvar. Zašto moj sin ne može da odrasta u blaženom neznanju kao što sam i ja? - pita se jedan otac.

(Telegraf.rs / HuffingtonPost)