Puštate li svoju dragu da vam menja imidž?

Prema najnovijem istraživanju, dve trećine žena pokušavaju da promene izgled svog partnera. U proseku, potrebno im je pola godine da bi ih “dovele u red”

Većina pripadnica nežnijeg pola žele da promene svog partnera i to zato što se stide njegovog stila oblačenja, frizure, ali i izbora parfema. Inspiraciju pronalaze u zvezdama svetskog džet-seta.

Ispostavilo se da devojke ne traže “gotov proizvod”, odnosno savršenog džentlmena sa suptilno izgrađenim ukusom, već bi radije kandidata kog će svojim trudom pretvoriti u gospodina Pravog. Tako je makar pokazala studija jednog britanskog šoping portala, sprovedena na dve hiljade žena. Svaka druga ispitanica priznala je da želi da promeni izgled svog izabranika.

Dame u proseku ulože šest meseci da bi svog partnera pretvorile u frajera po svom ukusu, a na to potroše oko pet stotina evra. Gotovo 68 odsto priznaje da im je uspelo da poboljšaju izgled svog voljenog, a nadahnuće traže u poznatim trendseterima poput Dejvida Bekama.

- Žene se plaše konkurencije. Zato, umesto muškarca od stila, koji je na prvu loptu poželjan i potencijalnim suparnicama, one se pre opredeljuju za nekog kojeg će vremenom pretvoriti gospodina Pravog, po svojoj meri – objasnio je dr Sajmon Mur iz Britanskog psihološkog društva.

(Telegraf.rs / DailyMail)