BAKINA TAJNA: Staromodni ljubavni saveti

Sigurno će vam neke stvari iz ovog teksta zvučati kao da dolaze iz "Priručnika za dobre supruge" s početka prošlog veka. Ipak, uprkos emancipaciji, većina ovih saveta u muško-ženskim odnosima i dan-danas pali

Neke stvari ma koliko zvučale staromodno i prevaziđeno zapravo su zaista korisne, pa čak i u ovim vremenima u kojima vlada potpuni disbalans svega i svačega. Bez obzira što ste svaki put kada vam je baka davala ljubavne savete želeli da zapušite uši, neke od sledećih "zarđalih" sugestija mogu vam zapravo dobro doći. Stoga, budete li radili sledeće stvari, vaš muškarac će biti mnogo srećniji, a veza bolja i kvalitetnija nego kada biste mu 100 puta na dan ponavljali reči "volim te".

Vaša puna pažnja

Kada muškarac vidi da tokom zajedničke večere čitate poruke na telefonu ili bacate oko na svoj omiljeni rijaliti, on to tumači kao da vam nije važan, kaže bračni terapeut Majk Dau. To je zato što je muški mozak evoluirao da radi jednu stvar u isto vreme dok filtrira sve ostale stimulanse. Iako žene funkcionišu drugačije, vaš partner će ceniti što ste usredsređeni samo na njega, zato ga dok govori gledajte u oči i pažljivo slušajte.

Brzinski seks

Dugo vođenje ljubavi je u redu, ali povremeno se upustite u seks od nekoliko minuta, psiholozi tvrde da je to dobro za vezu. Većinu vremena vodite ljubav uz dugu predigru i mnogo romantike, ali ponekad na brzaka obavite posao.

Dozvolite mu da se istrese

Drama na poslu ili u porodici utiče na njega više nego što bi hteo. Zato mu stvorite sigurnu zonu i dozvolite da sruši sve zidove koji ga okružuju. Dr Goldstin savetuje da ga samo saslušate, a da istovremeno ne pokušavate da rešite problem. To će mu pokazati da ga ne smatrate slabićem ili nesposobnim. Štaviše, pokazaće mu da vam je stalo.

(Telegraf.rs/Magazin.net)