PROVERITE: Da li ste opravdano ljubomorni?

Ljubomora je sastavni deo svake veze. Međutim, postoje situacije kada je ona sasvim opravdana, ali i trenuci u kojima je samo plod naše mašte i nesigurne ličnosti. A na koji način ste vi ljubomorni? Vreme je da proverite

Ljubomora je sastavni deo veze. Svi ljudi je kad-tad osete. Pitanje je samo da li je taj osećaj zaista opravdan ili se radi samo o plodnoj mašti. Nedavno su stručnjaci napravili spisak situacija u kojima je ljubomora zaista suvišna, ali naravno ima i onih kada treba biti na oprezu. Na vama je da procenite da li je vaša ljubomora koju osećate ka svom partneru zaista s pravom tu gde jeste ili je pak samo odraz vaše nesigurnosti koji vam vrlo lako može narušiti vezu. Evo o kojim situacijama je reč.

Pogledom odmerava sve zgodne žene koje sretne

Nagonski se zagledamo u nekoga ko stvarno dobro izgleda, ali to ne znači da želimo nešto s tom osobom. Ako takvo ponašanje postane preterano i ako on u vašem prisustvu skida pogledom sve zgodne žene u vašoj okolini, dajte mu do znanja da vam to jako smeta.

Ako ih i vi poznajete ili često i vi izlazite zajedno s njima, verovatno nemate razloga za brigu. Međutim ako nekoj od njih stalno priređuje neka iznenađenja, poklanja previše pažnje ili u zadnje vreme samo s njom izlazi, dobro otvorite oči i otkrijte šta se dešava.

Kaže da je vaša najbolja prijateljica riba

Ako to kaže u nekoj raspravi, nemojte mu to uzeti za zlo. Ali ako to kaže bez razloga i povoda i to često ponavlja, očigledno je da mu se ona sviđa. Ali dokle god je uz vas i ne deluje u krivom smeru sve je u redu. Vi njemu možete takođe da kažete da vam se sviđa njegov najbolji prijatelj i sigurno vam više neće spominjati vašu zgodnu prijateljicu.

(Telegraf.rs/haber.ba)