Šest karakteristika srećne veze

Saznajte kako funkcionišu srećni brakovi i dugotrajne veze, a onda procenite da li je i vaša romansa upravo takva

Slavni pisac Lav Tolstoj je pisao “Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj način”. O dobrim i kvalitetnim brakovima i vezama gotovo se nikad ne razgovara, niti piše, jer što se tu malo šta može reći, osim da su dobri i stabilni. To je donekle istina, jer su takvi parovi očigledno otkrili pravi recept za sreću.

Naravno, svaki brak i veza koji dugo traju imaju svojih boljih i gorih trenutaka. Međutim, kako da uopšte možete da znate da je vaš brak zaista dobar, ako ne računate osećanja da i dalje volite partnera? Svaki brak i veza su satkani od ličnosti obe osobe, njihovih života koji se međusobno prepliću, ali postoje oni mali znakovi prema kojima možete reći “Da, to je to! S nama je baš sve u redu!”

I dalje volite kako on/ona miriše. Toliko volite poljupce i dodire svog partnera da ne možete ni da zamislilte da u stvarnom životu vodite ljubav s bilo kim drugim.

Nedostaje vam. Kada otputuje, fali vam u vašem domu, krevetu, životu... Pre spavanja zagrlite njegov ili njen jastuk, samo da biste imali osećaj da je tu pored vas.

(Telegraf.rs)