Kako naći dodatnu energiju za seks?

U ovom užurbanom vremenu, ispunjenom porodičnim, obrazovnim ili poslovnim obavezama, neretko se seks nađe na dnu liste prioriteta. Ipak, to ne mora da bude tako...

Sve se može kad se hoće, pa čak i da se nađe vreme za vođenje ljubavi s partnerom. Uz malo planiranja i pravilnu ishranu, ni vi ne morate tokom užurbanih dana da budete uskraćeni za seks.

Seks za dobro jutro

Prema istraživanju kompanije “Better Sleep Council”, više od 70 odsto dama pre će odabrati spavanje nego seks. Nakon napornog radnog dana većina žena jedva ima snage za tuširanje, a kamoli za strastveno gužvanje posteljine.

Međutim, stručnjaci tvrde da veče uopšte nije najbolje vreme za seksualne aktivnosti. Kad padne mrak, nivo testosterona, hormona zaslužnog za jači libido, najniži je kod oba pola, pa tako uz sav nagomilani umor, nije ni čudo što vam se ne vodi ljubav. Nivo testosterona najviši je nakon buđenja, pa zato probajte seks za “dobro jutro” i imaćete divan i ispunjen dan.

Ne zaboravite na magnezijum

Posebno tokom leta kad su velike vrućine, važno je da svom telu nadoknadite magnezijum koji iz tela izlazi znojenjem. Zbog nedostatka ovog minerala, može da vam se desi da vam srce kuca brže nego obično, jer traži više kiseonika, pa ćete teže obavljati sve ostale obaveze i imati manje snage za seks. Dobri izvori magnezijuma su bademi i semenke bundeve ili celer.

(Telegraf.rs)