Žene do orgazma lakše i brže stignu s alfa muškarcem

Što jedna dama svog partnera doživljava dominantnijim, muževnijim i fizički zgodnijim, to je veća verovatnoća da će doživeti orgazam, pa su veće šanse i za trudnoću

Žene koje smatraju da su njihovi partneri privlačni po opštim društvenim standardima, ali i muževniji i dominantniji, znatno češće doživljavaju vrhunac u spavaćoj sobi. Prema rezultatima studije Univerziteta u Pensilvaniji, muževnost i fizička privlačnost partnera diktiraju učestalost ženskih orgazama.

To potvrđuje teoriju da ženski orgazam ima evolucionu svrhu, a to je da intenzivira njihovu želju za seksom i na taj način poveća mogućnost začeća.

- Ženski orgazam pokazatelj je odabira najboljih gena za stvaranje potomstva, a osobine alfa mužjaka, poput samopouzdanja, dominantnosti i dobrog izgleda, najbolji su pokazatelj dobrih gena - rekao je voditelj studije Dejvid Pats.

U studiji na 110 parova žene su procenjivale privlačnost partnera i potom beležile koliko često doživljavaju orgazam. Rezultati su pokazali da što žene svog partnera doživljavaju muževnijim i atraktivnijim to češće doživljavaju orgazam, čime povećavaju šanse za trudnoću, prenosi naučni časopis "Evolucija i ljudsko ponašanje".

(Telegraf.rs / 24sata.hr)