Zašto žene ne vole analni seks?

Mnogi parovi upražnjavaju analni seks gotovo rutinski, baš kao i vaginalni. Ipak, analni seks se smatra tabu temom koju veliki broj žena izbegava, kako u teoriji, tako i u praksi

O analnom seksu se malo priča, iako ga veliki broj parova često upražnjava. Razlozi su mnogi, prvenstveno jer se radi o konzervativnoj sredini, analni seks pobuđuje homoseksualne ideje i zato što se takav oblik seksa smatra prljavim i nastranim.

Ljudi pomišljaju na razne razloge, ali ono što žene mogu da kažu iz svoje perspektive jeste da analni seks nije nimalo jednostavna stvar, pa ga, samim time, većina ne shvata olako. Gledajući strogo sa biološke strane, ženama debelo crevo jednostavno nije stvoreno za takvu vrstu aktivnosti.

Sa druge strane, oni koji su ga probali i upražnjavali pravilno, sa osobom u koju su imali poverenja, pričaju o vrlo prijatnom, seksualno stimulišućem i zadovoljavajućem iskustvu.

"To nije za mene"

"Ko voli nek izvoli, ali ja jednostavno nisam za to" ili "Kod mene su zadnja vrata samo za izlazak, ne i ulazak". Naravno, to je odluka svake žene. Ako iz bilo kojeg razloga ona ne želi da se upušta u ovaj vid seksualnog odnosa, ne vredi vršiti pritisak i bolje je odustati od ideje o ulasku "na zadnja vrata".

( T. M. / Zena.hr )