CIGARETA ILI LJUBAV: Šest razloga da ostavite pušenje

Strastveni pušači često se vezuju za voljene osobe koje su potpuna suprotnost od njih, barem kad je konzumiranje cigareta u pitanju. Upravo duvanski dim može da predstavlja ogromnu prepreku u vezi

Iako je sam proces odvikavanja od pušenja vrlo težak, postoji veliki broj razloga zbog kojih bi to trebalo da učinite. Jedan od njih je i spasavanje veze do koje vam je stalo, jer ova nezdrava navika može negativno da utiče na vaš ljubavni život.

Vreme spavanja

Iako ste pušač koji dnevno popuši šest ili sedam cigareta, verovatno će vam cigaretni dim ostati u kosi. To može negativno da utiče na  grljenje i razmenu nežnosti s voljenom osobom jer, na vašu žalost, duvanski dim se ne računa u mirise koji probuđuju seksualnu želju.

Odeća i nameštaj

Sasvim je sigurno da vaš partner ne želi da mu odeća ili nameštaj pokupe miris dima. Osoba kojoj smeta nikotinski smrad zasigurno neće biti oduševljena što stalno mora da pere veš ili  čisti i osvežava prostor.

Dugovečnost

Ako ste srećne ruke i najzad pronađete osobu s kojom zaista želite da ostanete i provedete ostatak života, vi verovatno želite da imate dug i srećan brak, zar ne? Međutim, rizik smrtnosti od raka pluća kod pušača povećao se u posljednjih nekoliko godina. Nastavite li da pušite, rizikovaćete životno vreme u kom ćete moći da uživate zajedno.

(Tamara Milić / Tportal.hr)