ZAUVEK OSTAJE TAJ PRVI PUT: Gubitak nevinosti određuje stav prema seksu

Istraživači tvrde da prvi seks u tolikoj meri utiče na dalji seksualni život da predstavlja u potpunosti indikator vašeg budućeg zadovoljstva

Prvo iskustvo sa suprotnim polom mnogo znači, a u našem daljem seksualnom životu ostavlja značajne posledice. Novo istraživanje pokazuje da naš prvi seks pokazuje kakav će biti naš svaki seks.

Univerzitet Tenesi sproveo je istraživanje kako bi utvrdio da li je prvi seks stvarno indikator svakog budućeg. Uključena je 331 osoba a pitali su ih na koji su način izgubili nevinost, je li bilo nervoze, zadovoljstva ili možda i žaljenja zbog toga što su napravili.

Nakon pitanja o prvom seksu, ispitanici su opisivali svoj sadašnji seksualni život. U ovo su uključena pitanja o tome koliko su zadovoljni njime, te koliko uopšteno osećaju zadovoljstvo u životu. Oni koji su svoj prvi seks ocenili lepim, zadovoljavajućim i ispunjavajućim smatraju i svoj trenutni seksualni život jako dobrim, a oni koji su imali negativna prva iskustva često su nesrećni i u sadašnjoj situaciji.

Iako većina nas ima relativno čudna ili čak i neugodna iskustva sa prvim seksom, to ne znači da će nas ceo život pratiti loš seksualni život, a rezultati ovog istraživanja vrlo su verovatno povezani sa činjenicom da su ljudi koji su stvarno imali loša iskustva jednostavno negativno nastrojeni prema seksu uopšte.

(Telegraf.rs / Index.hr)