Žene najgore izgledaju sredom u 15.30

Stres na poslu i noćni izlasci vikendom dovode do toga da većina dama sredom po podne baš i nisu u svom najboljem izdanju

Nova studija jedne kozmetičke kompanije pokazuje da žene izgledaju najstarije i najumornije sredom u 15.30 časova. Baš tada im je nivo energije najniži, sustižu ih efekti burnog vikenda, a stres na poslu je na vrhuncu. Istraživanja pokazuju da jedna od deset žena smatra sredu najstresnijim danom u nedelji.

Ista istraživanje pokazalo je da četvrtina žena doživljava stres nekoliko puta nedeljno, dok svaka peta ispitanica sredom mora da radi i za vreme pauze za ručak.

Međutim, ubrzo stiže četvrtak, dan za koji većina žena smatra da je idealan za seks. Nakon vođenja ljubavi žene se, kako same kažu, podmlade i dobiju mladalački sjaj u očima, što objašnjava "srećni petak", za koji 60 odsto dama smatra da im je najsrećniji dan u nedelji.

- Srećom, seks ima veliki uticaj na to kako se žena oseća. Zdrav seksualni život učiniće da žene dobro izgledaju i da se osećaju sveže i samouvereno – zaključuju stručnjaci.

(Blic.rs; Telegraf.rs)