ČAK I KADA VAS BOLI GLAVA: Opustite se i uživajte u seksu

Žene su sklone da izbegavaju seks, smišljajući različite izgovore. Istina je da seks zapravo doprinosi njihovom zdravlju i raspoloženju

"Dragi, boli me glava!" To je jedan od najpopularnijih izgovora za izbegavanje seksa, ali stručnjaci ističu da treba izbegavati izgovore i uživati u seksu.

Žene češće koriste izgovore za izbegavanje seksa od muškaraca. Zašto to čine? Niko ne može do kraja objasniti, ali psiholozi objašnjavaju da može biti nekih pozadinskih razloga.

Takođe, istraživanja pokazuju da seks nije dobro izbegavati jer je reč o aktivnosti koja i te kako pridonosi zdravlju – kako psihičkom tako i fizičkom.

Izgovori, izgovori…

Dobra zabava u spavaćoj sobi sa vašim partnerom sjajna je ideja. Ako niste znali, seks poboljšava imunitet, redukuje stres i jača vašu vezu. Uprkos tome, mnoge žene traže izgovor kako se ne bi morale seksati.

Možda ih treba podsetiti na te činjenice. Stručnjaci kažu da bi žene izbegavale smešne izgovore kada bi stvarno bile svesne koliko je seks dobar za njihovo psihičko i fizičko zdravlje. Dakle, drage dame prepustite se užitku i pomozite sebi.

"Iscrpljena sam"

Žene se sve češće žale na umor i iscrpljenost. Dakako, to se oseća i u spavaćoj sobi. Tačnije, nedavno je istraživanje pokazalo da je umor jedan od najomiljenijih za izbegavanje seksa.

Žene će, naime, radije izabrati spavanje nego seks. Greška! Trebalo bi učiniti upravo suprotno, pokazuje istraživanje.

Seks dođe kao fizička aktivnost pa će vam i san biti kvalitetniji. Uz to, žene treba da imaju na umu da seks ne mora biti maratonski događaj.

(Telegraf.rs/Tportal.hr)