PRETVARANJEM DO CILJA: Ako želite vezu, glumite da ste zaljubljeni

Već neko vreme ste sami, a svi sudari na koje ste otišli pokazali su se kao pravi promašaj? Naučnici imaju rešenje za ovaj problem, a sve što vam je potrebno da nađete novu osobu koju ćete voleti jeste da promenite taktiku i uključite svoje glumačke veštine

Najnovije istraživanje pokazuje da se prava ljubav može roditi iz pretvaranja da ona stvarno postoji.

Profesor Ričard Vajzmen posmatrao je 100 učesnika u speed-date trominutnim sesijama za upoznavanje i primetio je da su ljudi, koji su se ponašali zaljubljeno, nežno gledali pravo u oči i obraćali se onom drugom maznim glasom, imali mnogo više šansi da budu odabrani kao potencijalni kandidati za vezu i budu pozvani na pravi ljubavni sastanak u budućnosti. Za razliku od njih, oni koji su igrali na kartu da su cool i nezainteresovani, na kraju su prolazili sa najlošijim ocenama.

Ako se rezultati ovog mikro istraživanja pokažu kao tačni, onda padaju u vodu sve one teorije po kojima bi devojke i mladići, ako žele da privuku nečiju pažnju, trebalo da glume nedodirljivost i hladnoću.

- Ako želite da izađete s nekim na pravi sastanak glumite da ste zaljubljeni i pozvaće vas – poručuje doctor Vajzman.

Nažalost, ovom studijom nije obuhvaćen dalji razvoj romansi započetih putem speed-datinga, pa stoga mnoge ljude, a posebno dame, brine da li će im ovaj otvoreni, zaljubljeni stav doneti prednosti i na duže staze.

(Telegraf.rs)