Kako je moguće da žena bude trudna - a da to ni ne zna?

Verovali ili ne, u svetu postoji određen postotak dama koje sve do trenutka dok im nije pukao vodenjak nisu imale predstavu da su u drugom stanju

Prema jednoj, međunarodno priznatoj, srpskoj studiji, ovaj redak i s naučne strane teško objašnjiv fenomen, da majka sve do samog porođaja ne sazna da je trudna, dešava se na svakih 7.225 trudnoća.

Najčešće su u pitanju gojazne dame, koje su prevalile četrdesetu godinu života, i veruju da su svi simptomi zapravo znak menopauze i hormonskog disbalansa, kao posledice prekomerne telesne težine. Ipak, ima i određen broj tinejdžerki, koje, iz straha od osude, ali i nedovoljnog seksualnog obrazovanja, uspevaju same od sebe da sakriju bremenitost sve dok beba ne krene.

- U pitanju je ekstremna pojava, veoma retka, jer istina je da je veoma teško ne prepoznati sve znake koji upućuju na trudnoću. Nama lekarima dođe da se zapitamo da li su ove žene zaista u potpunosti nesvesne svega što se dešava sa njihovim telom, ali ponekad postoji sasvim logično objašnjenje. U pitanju su dame koje iz nekog razloga nisu dovoljno upućene u simptome graviditeta, kao što su izostanak menstruacije, osetljivost grudi, naduvenost, naglo gojenje, zatvor i mučnine – objašnjava doktorka Patriša Devin sa Kolumbija univerziteta.