Od redovnog treninga porašće vam penis!

Sredovečni muškarci koji redovno vežbaju sa namerom da izgube prekomernu kilažu mogu dobiti koji centimetar viška baš tamo gde bi najviše želeli

Efekat gubitka pivskog stomaka kod jačeg pola u pedesetim godinama ne završava samo na kozmetici. Oni imaju snažniji seksualni nagon, više spermatozoida i jaču erekciju. Ispostavlja se da gubitak težine smanjuje šansu za nizak nivo lučenja testosterona kod muškaraca u zrelom dobu.

Ovo su zvanični rezultati studije lekara iz Dublina, koji su u programu prevencije dijabetesa pratili 900 muškaraca prosečnog uzrasta od 54 godine. Gubitkom težine  može se odložiti ili čak potpuno izbeći pojava dijabetesa tipa dva među populacijom koja je najosetljivija na ovu bolest.

Utvrđeno je da je snižen nivo testosterona čest slučaj kod gojaznih muškaraca koji se nalaze pod rizikom od šećerne bolesti, zato lekari savetuju da bi takve osobe trebalo da pokušaju da smršaju pomoću pravilne ishrane i redovnim vežbanjem, a da terapija testosteronom bude poslednja opcija.

Studija je pokazala da nivo testosterona raste u direktnom odnosu na broj izgubljenih kilograma i smanjenja obima struka.

(Hercegovina.info)