PEKAR, LEKAR ILI APOTEKAR: Znate li šta su po zanimanju najveći preljubnici?

Kako bi saznali pripadnici koje profesije su najviše skloni tome da prevare svog partnera, vlasnici jednog američkog portala za upoznavanje intervjuisali su svoje klijente koji su još uvek u braku

Ispostavilo se da najčešće varaju muškarci u četrdesetim godinama, koji su u braku deset i više godina i imaju dvoje dece starije od 10 godina.

Od ukupno 11.453 muškaraca, koliko je učestvovalo u ovom neobičnom istraživanju, najveći procenat preljubnika bavio se IT poslovima, čak 10,6 odsto. Drugi na listi našli su se preljubnici iz finansijskog sektora, njih 8,2 odsto, a nakon njih su prosvetni radnici, 6,5 odsto. Među preljubnicima na četvrto mesto smestili su se medicinari, odnosno 4,6 odsto od ukupnog broja ispitanih, dok su advokati na petom mestu, sa 3,8 odsto od ukupnog broja.

Ovog istraživanja nije bio pošteđen ni nežniji pol, pa je tako ovaj sajt ispitao 2.865 udatih žena i otkrio da je tipična preljubnica u tridesetim godinama života, u braku ne duže od pet godina i ima kćerku mlađu od tri godine. Obično je učiteljica, domaćica ili medicinska sestra.

(B92.net)