Jeste li znali da postoji 8 vrsta orgazama? Saznajte da li ste ih sve doživeli

Teško je doživeti prvi orgazam, ali kada se jednom opustite, onda morate da isprobate sve što postoji. Život služi da se u njemu uživa

Orgazam je jednako bitan za oba pola, ali ga žene dosta teže doživljavaju. Da biste zaista bile zadovoljne, morate dobro da poznajete svoje telo. A da biste bile zadovoljene, morate da uputite svog partnera u ono što vam zaista prija.

Ako OVDE pipnete ženu, doživeće orgazam odmah!

Evo kakva vagina je poželjna za dobar orgazam!

Ženski orgazam je stvarno veliki blagoslov, a pravo je čudo na koje sve načine može da se postigne, piše Net. Ako ste znatiželjni ili ste u nedostatku novih ideja, evo nekoliko predloga.

Klitoralni orgazam

Ovu vrstu orgazma može da doživi gotovo svaka žena, a neke žene mogu da dožive samo ovu vrstu seksualnog vrhunca. Klitoris je sa 8.000 nervnih završetaka jedan od najosetljivijih delova tela. Seksualni terapeuti savetuju da partner kružnim pokretima izvrši masažu, kako bi žena došla do orgazma. Oralna stimulacija je, takođe, dobrodošla.

Orgazam bradavica

Ova vrsta orgazma se događa tokom vrhunske stimulacije ženskih grudi. Ženske bradavice su povezane sa nervnim završecima ženskih polnih organa, a veliki broj žena oseti direktnu vezu sa svojim klitorisom kada su im bradavice stimulisane. Međutim, ne mogu sve žene da dožive orgazam grudi, tako da ovo uglavnom zavisi od osetljivosti bradavica.

Analni orgazam

Kod mnogih žena nervi klitorisa se protežu skroz do anusa, pa tokom analne penetracije dolazi do njegove stimulacije. I kod muškaraca je nerv koji ide kroz penis i skrotum povezan s anusom. Analni orgazam se događa indirektnom stimulacijom G-tačke kroz zid koji razdvaja vaginu i rektum.

- Osim G-tačke, postoji još jedno područje koje se nalazi na zadnjem, najdubljem delu vagine, blizu materice. Kad se stimuliše kroz tkivo koje deli vaginu od rektuma, može da dođe do intenzivnih orgazama - objašnjava dr Kerol Kvin.

Vaginalni orgazam

Kažu da veličina nije bitna, ali ako želite da doživite vaginalni orgazam trebaće vam neko, ili nešto dovoljno veliko da vam dosegne grlić materice. Kažu da se ovaj oblik orgazma intenzivno doživljava po celom telu, ali isto tako da ne pali kod svakoga i da je grlić materice vrlo lako nadražiti i izazvati bol, pa budite oprezni ako želite da isprobate ovaj orgazam.

Maštanje

Dr Beri Komisaruk tvrdi da postoji i mentalni orgazam.

- Neke žene koriste kombinaciju vežbi disanja i seksualnih fantazija da bi dostigle ovaj vrhunac, a druge koriste mišiće karlice - kaže dr Komisaruk.

Vežbanje

Nije poznato da li je ovo trik kojim se žene žele naterati u teretanu, ali neki stručnjaci tvrde da je orgazam zaista moguće postići napornim vežbanjem.

Kožni orgazam

Verovali ili ne, i to postoji. Znate li onaj osećaj kada slušate određenu pesmu ili kada vam neko ljubi vrat i vi se čitavi naježite? E, taj osećaj spada u seksualno uzbuđenje. Iako traje vrlo kratko, ne sme da se zanemari.

Kombinovani orgazam

Ova vrsta orgazma podrazumeva vaginalni i klitoralni orgazam, a može trajati od jednog minuta do čak 15 minuta. Ako želite da doživite ovu vrstu seksualnog vrhunca, moraćete da stimuliete partnera da se jako potrudi oko predigre, jer svaka žena mora da bude jako uzbuđena i opuštena da bi mogla da doživi dvostruki orgazam.

(Telegraf.rs)